Србија изгубила од Италије

Подмлађена селекција Србије није успела да направи још један подвиг и савлада Италију. Превелика жеља, освојен први сет, донели су страх од победе, који је "везао" руке нашим играчима. Пораз је смањио шансе Србије да се пласира на завршни турнир Светске лиге. Теоретски постоје, али треба да се сложе многе коцкице. Србија је изгубила од Италије са 1:3 (25:23, 19:25, 22:25, 19:25).

Одбојкаши нису разочарали, али у овогодишњем такмичењу Светске лиге су нас навикли на успех, па је створена атмосфера "сигурне победе", што је био мач са две оштрице. Неискуство је морало да узме данак. Руке су се стегле, ништа није полазило за руком, пад у игри противника није искориштен. Пораз је био неминован.

Теоретске шансе Србија има и даље, али само под условом да у другом мечу шестог и последњег викенда групне фазе такмичења у Светској лиги победи Италију са 3:0 или 3:1. И тада би, међутим, зависила од резултата у Групи А где се за прво место боре Бразил и Бугарска.

Пласман на завршни турнир Светске лиге, који ће се играти од 21. до 25. јула у Кордоби у Аргентини, поред домаћина избориће победници четири групе и најбоља другопласирана екипа.

Коло пре краја такмичења у Групи Б Италија има 26 бодова, два бода више од Србије, и бољи сет-количник од "орлова".

Бразил и Бугарска, који до краја групне фазе такмичења треба да играју још две утакмице, имају по 25 бодова, па је највероватнија опција да једна од те две екипе буде и најбоља другопласирана.

Прилика да се савладају Италијани се не пропушта, без обзира на такмичарски значај. Пре свега што је овај тим жељан победа, и скоријег наставка освајања трофеја, попут предходних генерација. Дакле, мотива има на претек, остаје да се сва енергија каналише и да сутра у Пиониру, ношени подршком са трибина, наши одбојкаши покушају да из дуела са Италијом изађу као победници.

Други меч игра се, у четвртак, у Пиониру од 20.15 часова уз директан пренос на нашем Другом програму.

Наши разочарани, Италијани славе

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић изразио је жаљење због пораза од Италије који ће његову екипу вероватно коштати пласмана на завршни турнир Светске лиге.

"Честитам Италијанима на изванредној игри. Ми осим у првом сету нисмо успевали да ухватимо ритам. Тешко смо стизали предност противника. Овај наш млади тим се тешко носи са искусним противницима", рекао је Колаковић.

"Нисмо деловали као прави тим, а Италијани су играли сјајно. Жао ми је. Сутра имамо прилику да поправимо утисак, али не маштајући о неком чуду и пласману на завршни турнир", додао је Колаковић.

Селектор Италија Андреа Анастази био је срећан због важне победе, али и опрезан пред сутрашњи нови дуел са Србијом, последњи у Групи Б.

"Нисмо још завршили. Морамо да играмо још један меч, а биће много тешко и само о томе треба да размишљамо", оценио је Анастази.

Пласманом на "Фајнал сикс" у Кордоби није се заносио ни капитен Србије Бојан Јанић, свестан да Италија има три бода предности, а да ће "орлови" тешко бити најбоља другопласирана репрезентација у четири групе Светске лиге.

"Италијани су деловали одлучније. Ми смо много желели и можда нас је то мало и спутало. Ноге, руке и глава једноставно нису слушале. Нисмо били екипа која је освајала све ове бодове до сада. Остаје нам само да покушамо да сутра одиграмо боље и барем да победом завршимо такмичење у Светској лиги", оценио је Јанић.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи