Ко је следећи?

Одбојкашка репрезентација Србије и други пут је тријунфовала над селекцијом Француске у Б групи Светске лиге, поново, резултатом 3:0. Следи гостовање у Италији.

Наши момци су поновили резултат од 3:0 који су остварили пре три дана у Лиону. французи су се показали у мало бољем светлу него у првом мечу. Међутим, то је било недовољно за одличну игру наше селекције.

Утакмица је доиграна у "Палати спортова", а судили су је Гонсало (Шпанија) и Лодерус (Холандија).

Француска: Базан, Вадело 9, Нгапет 9, Самика, Марешал 4, Кифер 12, Ено, Тоњути 3, Сол 3, Поуландсон, Толар 4, Жилер 4.

Србија: Ковачевић 14, Јанић 7, Петковић, Станковић 15, Старовић 12, Подрашцанин 6, Росић, Терзић 4, Петровић, Атанасијевић, Митић, Никић.

Репрезентативци Србије за само 72 минута стигли су до четврте узастопне победе у Светској лиги. У дуелу са актуелним европским вицешампионом наш тим је доминирао, па противник ни у јендом моменту није угрозио њихову победу.

Најзаслужнији за тријумф Србије били су  Станковић, Ковачевић и Старовић.

Током прва два сета Србија је играла у ритму из Лиона, када смо максимално поразили Французе. Импоновала је мирноћа репрезентативаца Србије, нарочито у тренуцима када се ломио резултат. Успели су да потпуно контролишу дешавања на терену и обезбеде један бод већ после два сета и вођства од 2:0 у сетовима.

Наравно, нису се домаћини предавали и повели су од старта трећег сета. У финишу су имали чак пет поена предности (17:12). Уследила је серија Србије од 8:1 и резултатски преокрет за вођство Србије 20:18. До краја, изабраници Игора Колаковића рутинском, мирном и сигурном игром добили су трећи сет са 25:21 и још једном забележили максималну победу против Француске.

Домаћини су за најбољег играча меча (МВП) прогласили Драгана Станковића, блокера Србије.

Репрезентација Србије састаће се наредног викенда у Италији у двомечу са екипом домаћина, у оквиру трећег викенда Светске лиге.

У нашој групи,после четири одигране утакмице, Србија је на првом место са, максималних, 12 а Италија. Французи су трећепласирани са само једним бодом, а Кинези су последњи без освојених поена.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи