Одбојкаши желе победе против Француске и Аргентине

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић рекао је да његова екипа са највишим амбицијама путује на мечеве против селекција Француске и Аргентине у Светској лиги.

Одбојкаши Србије у петак и недељу гостују екипи Француске у склопу утакмица петог викенда Светске лиге, док ће 10. и 11. јула играти на гостовању против Аргентине у утакмицама шестог викенда.

Репрезентација Србије је прошлог викенда у Новом Саду победила Аргентину са 3:0, док је два дана раније у Београду изгубила од истог противника са 2:3.

"Очекујем да у мечу са Француском задржимо ниво концентрације као на утакмици у Новом Саду када смо победили Аргентину. Са много мотива идемо на победу у Паризу. Када играју на свом терену они су веома опасан противник", рекао је Колаковић на конференцији за новинаре.

Колаковић је истакао да ће између утакмица са Француском и Аргентином селекција Србије провести много времена у путу, као и да не зна у каквом ће саставу "триклори" изаћи на терен. Стручни штаб Србије одлучио је да Никола Грбић, Андрија Герић и Иван Миљковић пропусте утакмице са Аргентином и они ће се после двомеча са Француском вратити у Београд, где ће тренирати са универзитетском селекцијом.

Репрезентативац Србије Андрија Герић рекао је да је Француска опасан противник који прави мало грешака, али да његови саиграчи желе да поправе игру како би што спремније дочекали завршни турнир Светске лиге, који се од 22. до 26. јула одржава у Београдској арени.

"Они годинама гаје исти стил игре, труде се да што мање греше. Морамо да будемо стрпљиви, јер када брзамо имамо проблема и правимо много грешака. Показали смо квалитет, али они нису екипа за потцењивање", рекао је Герић.

Капитен репрезентације Никола Грбић оценио је да ће наредни мечеви бити добри спаринг мечеви његовој екипи, али и да ће "орлови" бити уморни од честих путовања, због чега је одлучено да искусни репрезентативци не путују у Аргентину.

"Одлучили смо да је мање зло да не путујемо са екипом. Без обзира на састав они увек гаје исти стил игре. Минимално греше и играње против такве екипе захтева максималну концентрацију. Али ми ћемо те мечеве искористити за подизање форме, да се уиграмо и да створимо победнички менталитет", рекао је Грбић.

Репрезентација Србије заузима друго место у групи Б са по три победе и пораза, док је прва селекција Француске са победом више.

Селекција Србије је обезбедила пласман на завршни турнир Светске лиге пошто је организатор тог такмичења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару