Одбојкашице Србије желе победу против Грчке

Женска сениорска репрезентација Србије у четвртак путује у Ламију, где ће против Грчке одиграти две утакмице А групе Европске лиге. Тим поводом у београдском хотелу „М“ одржана је конфренција за новинаре, којој су присуствовали Бранко Ковачевић, помоћни тренер репрезентације и репрезентативке Сања Бурсаћ и Анђелка Пантовић.

Бранко Ковачевић, помоћни тренер женске сениорске репрезентације Србије.

- Без обзира на састав у коме путујемо, који већ постаје стандард ове екипе, када је Евролига у питању, очекујемо и поред оствареног пласмана на финални турнир, да унапређујемо нашу игру из утакмице у утакмицу. То је наша обавеза због рејтинга ове репрезентације. У Грчкој очекујем бољу игру у односу на претходне утакмице и наравно победе - рекао је Ковачевић и најавио одређене промене у саставу стручног штаба репрезентације.

- Селектор Зоран Терзић и кондициони тренер Вања Банковић остају у Београду да би радили са играчицама које не путују и од којих се већина скоро прикључила репрезентацији. То су Јелена Николић, која појачано ради на физичкој припреми, Ивана Ђерисило, Брижитка Моланр и Сузана Ћебић, које су нам се прикључиле у понедељак и Јована Бракочевић која је са нама од претходне недеље а чији опоравак добро тече. Следеће недеље очекујемо да нам се евентуално прикључи Сања Малагурски. У Грчкој ће у стручном штабу бити и тренер и скаут Небојша Протић, физиотерапеут Синиша Младеновић и доктор Зоран Стефановић, који ће имати улогу и тим менаџера.

Сања Бурсаћ, зависно од околности, у Грчкој можда поново буде играла на позицији коректора.

- Почаствована сам тиме што сам позвана у сениорску репрезентацију и што сам у саставу овакве екипе. Пружена ми је прилика и ја се надам да сам једним делом оправдала очекивања, али знам да може још много боље.  - рекла је Бурсаћ.

Анђелка Пантовић је најмлађа играчица у саставу сениорске репрезентације Србије:

- Као прави дебитант у екипи, јако сам задовољна досадашњим радом и морам признати да сам привилегована што сам овде. Велика част бити овде са оваквим играчима, пре свега сјајним људима и то ми је јако важно - сматра Пантовићева.

За репрезентацију Србије на утакмицама против Грчке играће техничари:

Маја Огњеновић (Јези, италија), Ана Антонијевић (Поштар 064), либеро: Силвија Поповић (Поштар 064), коректори: Анђелка Пантовић (Поштар 064), Сања Бурсаћ (Поштар 064), блокери: Наташа Крсмановић (Галатасарај, Турска), Стефана Вељковић (Црвена звезда), Александра Петровић (Поштар 064) и Милена Рашић (Динамо Азотара), примачи: Јована Весовић (Поштар 064), Јасна Мајсторовић (Поштар 064) И Наташа Шеварика (Ц. Звезда).

Сениорке Србије у Ламију путују сутра ујутро преко Атине.

Утакмице Грчка - Србија одиграће се у петак, 26. јуна од 17, 30 и у суботу 27. јуна од 16 часова.

Утакмице Грчка -  Србија судиће Анџеј Лемек из Пољске и Венсан Дебаре из Француске. Јиржи Готвалд из Чешке биће супервисор ЦЕВ.

Табела:
1. Србија            10  8  2  27:11   18
2. Бугарска         10  6  4  22:18   16
3. Шпанија          10  5  5  18:16   15
4. Грчка              10  1  9    7:29   11

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару