Србија - Француска 3:1

Одбојкашка репрезентација Србије победила је у дворани Пионир, у другом мечу првог викенда Б групе Светске лиге селекцију Француске са 3:1 (25:19, 25:22 19:25 25:23).

У мечу првог кола, који је одигран у петак у Нишу, "триколори" су славили са 3:0. Селекција Србије, као домаћин, аутоматски се квалификовала на завршни турнир Светске лиге.

Следећег викенда репрезентација Србије гостује репрезентацији Јужне Кореје, а у Групи Б још се такмичи и Аргентина.

Изабраници Игора Колаковића добро су почели утакмицу у хали Пионир и веома брзо стекли два поена предности. Ипак, Француска се није предавала и половином сета је дошла до изједначења (15:15).

Играчи Србије поново су "додали" гас и дошли до вођства од 20:17, а касније, помало и захваљујући грешкама француских одбојкаша, релативно убедљиво решили су сет у своју корист са 25:19.

Одбојкаши Србије су доминирали и на почетку другог сета, повели са 5:3, а затим и са 8:5. До другог техничког тајм-аута Србија је већ имала четири поена вишка-16:12, а потом и убедљивих 19:13.

Тада је дошло до опуштања у редовима домаћег тима, па су Французи у завршници сета смањили на 24:22. То је, међутим, било све што су урадили, пошто су изабраници Игора Колаковића били сконцентрисанији у финишу тог дела меча.

Почетак трећег сета обележила је изједначена игра, а потом су гостујући играчи заиграли на "све или ништа" и дошли до пет поена предности (14:9). Тај период игре одлучио је исход трећег сета, пошто одбојкаши Србије нису успели да преокрену резултат.

У четвртом сету репрезентација Србије заиграла је веома агресивно и квалитетно, што јој је донело шест поена предноси (15:9).

Потом је поново дошло до опуштања домаћих, те су Французи изједначили на 19:19. Завршница је ипак припала одбојкашима Србије који су грешили мање од противника и дошли до победе.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару