Квалификације за ОИ 2012. у Лондону

Административни борд Међународне одбојкашке федерације (ФИВБ) на састанку у Пунта Кани, у Доминиканској Републици, потврдио је систем квалификација за Олимпијске игре 2012.

У Лондону ће играти по 12 репрезентација у обе конкуренције.

У раду Административног борда ФИВБ учествује и Александар Боричић, председник ОСС и извршни потпредседник ФИВБ.

Директан пласман на ОИ 2012. изборила је једино Велика Британије, као домаћин турнира.

Пласман на ОИ 2012. избориће три првопласиране екипе са XИИ Светског купа 2011. у конкуренцији сениора (20. новембар 4. децембар), односно XИ Светског купа 2011. у конкуренцији сениорки (4. 18. новембар).

На Светском купу 2011. право учешћа имају Јапан, организатор, континентални шампиони (5), четири континентална вицешампиона на основу светске ранг-листе ФИВБ, као и две селекције које ће добити специјалну позивницу (вилд кард) ФИВБ.

Учешће на ОИ 2012. избориће и победници пет турнира континенталних квалификација, који ће се одиграти између 15. децембра 2011. и 15. јануара 2012.

Преостали учесници ОИ 2012. биће победници група три турнира интерконтиненталних квалификација у конкуренцији одбојкаша, односно три првопласиране селекције са турнира интерконтиненталних квалификација у конкуренцији одбојкашица, који ће се одржати од 15. до 31. маја.

Турнири интерконтиненталних квалификација за ОИ 2012, који ће се одржати у Јапану, у обе конкуренције, биће уједно и Азијски континентални квалификациони турнири.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи