Изборни Конгреси ФИВБ

Административни Борд ФИВБ, на састанку у Пунта Кани, у Доминиканској Републици, донео је одлуку о новим правилима за изборни Конгрес ФИВБ, који ће се одржати 2012. године, које ће постати правоснажне тек када их одобри 32. Конгрес ФИВБ, који ће се одржати 09. и 10. септембра у Риму.

Александар Боричић, председник ОСС и извршни потпредседник ФИВБ, учествује у раду Административног Борда ФИВБ.

Ђижонг Веи, председник ФИВБ, је приликом преузимања дужности 2008. јасно истакао да се 2012. завршава његов мандат председника ФИВБ и да се неће поново кандидовати.

Административни Борд ФИВБ је одборио изборне промене, које ће постати правоснажне тек када их одобри 32. Конгрес ФИВБ, који ће се одржати 09. и 10. септембра у Риму:

Изборни Конгреси ФИВБ ће се одржавати у години када се одигравају летње Олимпијске игре.

Континенталне Конфедерације, чланице ФИВБ, ће одредити кандидате за чланове Административног Борда ФИВБ. Избор чланова Административног Борда обавиће се на Конгресу ФИВБ.

Препорука је да Континенталне квоте за чланове Извршног одбора ФИВБ буду најмање два члана по Конфедерацији.

Административни Борд ФИВБ је усвојио предлог за Конгрес ФИВБ да се обустави даља примена "Кодекса понашања ФИВБ", као и да се "Етички Кодекс ФИВБ" усагласи са Етичким прописима МОК (Међународног Олимпијског Комитета). Током прелазног периода, ФИВБ ће користити "Етички Кодекс МОК".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи