Читај ми!

Србија поражена од Италије

Одбојкаши Србије поражени су од Италије са 3:2 у првом мечу завршног турнира Светске лиге у Рио де Жанеиру. Наредни ривал наше екипе је селекција Пољске, меч је на програму у петак од 21.05. Пренос меча је на Првом програму РТС-а. Први меч на турниру донео велико изненађење, Француска је савладала Бразил са 3:1.

Италија је у првом колу Групе Ј савладала Србију са 25:23, 14:25, 25:23, 20:25, 15:9, после више од два сата игре. Селекцију Италије до победе су предводили Филипо Ланца и Лука Ветори са по 20 поена. У репрезентацији Србије најефикаснији је био Александар Атанасијевић са 26 поена.

Репрезентација Србија веома лоше је играла на почетку меча, што су Италијани искористили и стигли до шест поена предности на другом техничком тајм-ауту. Од тог тренутка изабраници Николе Грбића су прикалазли много бољу игру и стигли до изједначења (22:22), али нису имали снаге за преокрет и вођство у сетовима.

Други сет је у потпуности припао Србији, која је од самог почетка контролисала ритам. Италијани у том периоду ни у једном тренутку нису успели да парирају, па је Србија веома лако и убедљиво дошла до изјендачења у сетовима - 1:1.

Србија је веома добро играла до средине трећег сета, али је онда уследио велики пад и преокрет Италије, која је повела са 2:1 у сетовима, иако је тим Николе Грбића водио са пет поена предности средином сета.

И поред веома лоше завршнице у трећем сету Србија је успела да подигне ниво игре у четвртом сету и поново дође до изједначења у сетовима, међутим, у одлучујућем периоду, тај-брејку, Италија је серијом од 8:0 на почетку решила питање победника и освојила два бода, док је Србији припао један.

Србија ће у петак у другом колу Групе Ј фајнал-сикса у Бразилу састати са Пољском.

Токо меча:

00.19 - Одлучујући сет. Почетни поен освојила је наша селекција а онда је Италијна добила осам везаних поена - 8:1. Тотално се распала игра наше екипе. Тешком муком освајамо поене, док противнику све полази за руком. Италијани рутински приводе меч крају - 15:9 у одлучујућем сету.

00.00 - На старту трећег сета наши поново бољи, лагано увећавају предност и на првом техничком тајм-ауту воде са 8:4. Након паузе Италијани успевају да повежу редове и након предности Србије од 11:7,везују три поена и смањују на 11:10. Наши одбојкаши поново успевају да се одлепе и понво имају четири поена предности 15:11. На другом техничком тајм-ауту Србија има предност од 16:12.

У наставку велика борба, Италијани су у неколико наврата запретили, ипак наши у финиш сета улазе са четири поена предности 21:17. Противник везује два поена и прилази на 21:19. Грбић тајм-аутом сече серију противника. Наши везују два поена - 23:19. Наши рутински приводе сет крају - 25:20.

23.25 - Наши одбојкаши у истом стилу наставили и у трећем сету, долазе до предности од три поена 5:2. До првог теничког тајм-аута, успевају да сачувају три поена предности - 8:5. Након паузе Србија осваја још два везана поена и води са 10:5. Противник успева да серијом од четири поена приђе на 11:10. Селектор Никола Грбић тајм-аутом не успева да прекине серију Италијана, који долазе до изједначења 11:11. На други технички тајм-аут Србија одлази са предношћу од два поена 16:14.

Освајамо поен након тајм-аута и поново имамо предност од три поена. Серија противника од три поена, изједначење, 17:17. Боља игра противника, који прелази у вођство 19:18. То је био сигнал за Грбића да затражи тајм-аут. Међутим, Италијани долазе до два поена предности 21:19, а потом и до три разлике 23:20. Наши везују два поена, ипак Италија долази до две сет лопте, 24:22, користе другу за 25:23.

22.50 - Одлична игра наших одбојкаша на старту другог сета, серијом од 4:0 приморали су селектора Италије да затражи тајм-аут. Противник успева да смањи на 6:4. Наши одбојкаши везују два поена и на први технички тајм-аут имају предност од четири поена - 8:4. Србија наставља са одличном игром и води са 10:5. Наши одбојкаши потом успевају да поведу са 14:8, а на другом техничком тајм-ауту имају предност од 16:10.

После паузе Србија везује још два поена - 18:10, уследио је нови тајм-аут за Италију. У финиш сета наша селекција улази са предношћу од осам поена - 20:12. Наши рутински приводе сет крају и добијају га са 25:14. Изједначење 1:1 у сетовима.

22.25 - Италијани боље ушли у меч. Успели су да поремете наш пријем, то је резултирало са четири поена предности за противника на првом техничком тајм-ауту, 4:8. Италијани настављају са одличном игром и константо увећавају предност - 12:5. Селектор Грбић тражи нови тајм-аут како би повезао наше редове. На другом техничком тајм-ауту Италијани имају предност од шест поена 16:10.

Италијани чувају предност. Наши коначно успевају да повежу редове и смање предност противника на три поена 19:16. Што је приморало селектора Италије да тражи тајм-аут, како би прекинуо серују наше селекције. Неуспешно, Србија прилази на минус два у финишу сета 20:18. Наши одбокаши успевају да приђу на минус један - 22:21, нови тајм-аут за Италију. Након паузе Србија стиже до изједначења 22:22. Ипак противник први стиже до сет лопти, 24:22. Користе другу и добијају први сет резултатом 25:23.

21.57 - Почео је меч између Србије и Италије. 

21.50 - Након интонирања химни очекујемо почетак меча.

21.45 - Екипе су на терену, ускоро очекујемо почетак меча.

21.25 - Ускоро очекујемо излазак на терен селекција Србије и Италије.

21.20 - Велико изненађење на старту турнира, Француска је савладала домаћина Бразил са 3:1 по сетовима 27:29, 25:21, 31:29, 25:19. 

21.05 - Касни почетак дуела између Србије и Италије. Он ће почети после дуела између Бразила и Француске.

Почиње завршни турнир Светске лиге у одбојци, а репрезентација Србије први меч игра против Италије.

Најбољих шест репрезентација спремно је за завршне борбе у Рио де Жанеиру. Екипе су подељене у две групе. Србија ће укрстити копља са Италијом и Пољском, док ће се у другој групи за пласман у полуфинале борити САД, Француска и домаћин Бразил.

Први меч Србија игра против Италије, репрезентације коју су "орлови" савладали већ три пута ове сезоне.

Изабраници Николе Грбића играли су 10 пута на завршним турнирима, уз освојене четири сребрне и три бронзане медаље.

Бразил је главни фаворит за освајање турнира, а мечеве српске репрезентације гледаћете на програмима РТС-а. Сусрет против Италије можете пратити на Првом програму од 21 сат.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару