Читај ми!

Светска лига, Србија све ближа завршном турниру

Одбојкашка репрезентација Србије победила је Аустралију у београдској Хали Пионир са 3:0, у сетовима 25:23, 25:20, 25:20 у другој утакмици четвртог викенда Прве дивизије Групе А Светске лиге.

Одбојкаши Србије су овим тријумфом дошли надомак пласмана на фајнал-сикс у Рију, док су Аустралији преостале само теоретске шансе да избори пласман на завршницу турнира.

Домаћа селекција је први сет добила после 26 минута игре. Аустралија је на први технички тајм-аут у том периоду отишла с предношћу од 8:7. Међутим, изабраници Николе Грбића су од тог тренутка заиграли знатно боље, направили серију од 4:0 и на другу паузу отишли са резултатом 16:12.

Аустралија је добром игром у одбрани и у нападу стигла до изједначења (19:19), а потом и преокрета (21:22), али је онда са два везана поена Марка Ивовића домаћа селекција вратила предност, а потом и сет привела крају у своју корист.

Србија је у другом сету од самог почетка наметнула свој ритам. Селектор Грбић је уместо првог техничара Николе Јововића увео капитена Партизана Ивана Костића, који је на овом мечу дебитовао у Светској лиги.

Управо је Костић добрим разигравањима подигао ниво игре репрезентације Србије, која је, како је сет одмицао, полако градила предност и на крају после само 19 минута у том периоду стигла до предности од 2:0 у сетовима.

Као и други сет, и трећи је лако припао српским одбојкашима. Поново је тим Николе Грбића био знатно бољи од ривала и ниједног тренутка није било резултатске неизвесности, те је тако Србија уписала четврту победу, а селекција Аустралије седми пораз.

Најефикаснији у селекцији Србије био је Урош Ковачевић са 14 поена, два мање забележио је Саша Старовић, а 11 је додао Марко Ивовић.

Репрезентацију Аустралије предводио је Пол Сендерсон са 13 поена, а 12 је додао Александерсон Линколн-Вилијамс.

Утакмица у Хали "Пионир" одиграна је пред око 4.000 гледалаца.

Изабраници Николе Грбића ће наредног викенда дочекати Италију.
Србија после осам одиграних утакмица заузима друго место у Групи А са 14 бодова, једним мање од Бразила, а једним више од Италије, екипа које ће се у недељу састати у другој утакмици четвртог викенда Светске лиге.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару