Србија изгубила од Италије у другом мечу

Репрезентација Србије изгубила је од Италије резултатом 3:2, у другом мечу другог кола Светске лиге у Болоњи. Никола Грбић задовољан и резултатом и игром. Наредног викенда Србија дочекује Бразил у Новом Саду и Београду.

Мушка одбојкашка репрезентација Србије претпрела је минимални пораз у свом 250. мечу у Светској лиги, пошто је у Болоњи изгубила од Италије са 3:2, по сетовима 25:14, 19:25, 18:25, 25:20 и 15:12, у другој утакмици другог викенда А групе.

Изабраници Николе Грбића нису успели да понове јучерашњи успех када су савладали Италијане са 3:1, иако су водили са 2:1 у сетовима.

Ипак, српски одбојкаши враћају се кући са још једним бодом на "конту", имају укупно пет, рачунајући и меч са Бразилом прошлог викенда.

Селектор Никола Грбић је задовољан наступима својих играча у две утакмице у Италији.

"Нема изговора ни за умор ни за врућину. Услови су били тешки, али како за нас, тако и за њих. После лошег старта смо преокренули утакмицу нашу корист и ствари су се одвијале на најбољи могући начин и то се по резултату може видети. Мало смо стали у четвртом сету и они су почели да нападају много боље", рекао је Грбић после меча.

Србија је у петак победила Италију са 3:1, тако да се из Болоње враћа са четири бода.

"Кад играмо овакве утакмице са противником којије добра екипа и са којом се познајемо, не смемо себи да допустимо да испустимо и једну шансу да освојимо поен. Мислим да момци који су играли, поготово Алекса Брђовић и Саша Старовић, добро одиграли. На крају викенда могу рећи да сам задовољан, и резултатски и игром којом смо показали", рекао је Грбић.

Коректор Саша Старовић казао је да је утакмица била прилично дугачка.

"Утакмица је била доста дуга и пуна преокрета. Можда смо ушли у меч са утиском претходне, можда смо мисли да ћемо мало лакше. Штета што у налету нисмо добили свој трећи, односно четврти сет. После у тај-брејку можда смо правили мало више грешака. Овај бод и претходна три бода су доста добри за гостовање. Надам се да ће бити лакше сада у Србији", рекао је Старовић.

Дизач Алекса Брђовић жали због пропуштене прилике.

"Мислим да је меч био добар. Ми смо катастрофално почели, не знам зашто. После смо заиграли сјајно. Нисмо имали среће да освојимо још два-три поена и победимо. Штета. Четири бода из Италије је добро, сада чекамо Бразил и покушаћемо да победимо", рекао је Брђовић.

Србија наредног викенда дочекује Бразил у Новом Саду и Београду, 12. односно 14. јуна.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару