Други пораз одбојкаша Србије против Бразила

Бразил и у другом мечу бољи од репрезентације Србије, овај пут славио резултатом 3:1 (25:18, 25:20, 19:26, 25:22). Следећег викенда, репрезентативци Србије гостују Италији. Грбић незадовољан приступом.

Мушка одбојкашка репрезентација Србије претрпела је и други пораз против Бразила у оквиру првог викенда Светске лиге, резултатом 3:1 (25:18, 25:20, 19:26, 25:22).

Изабраници Николе Грбића ни у другој утакмици нису успели да пронађу кључ за бразилску игру, тако да се у Европу враћају са једним освојеним бодом.

Истина, одбојкаши Србије су после прва два изгубљена сета у трећем узвратили и смањили на 2:1, у четвртом су солидно држали приклључак, дошли и у вођство - 15:14, али се бразилски брзи воз страшним сервисима вратио у стари "колосек" и завршио посао.

"Потпуно погрешан приступ утакмици, били смо празни, као да нам није драго што смо ту. Не видим разлог за то, покушавао сам то да променим. У том смислу није ми се свидело како смо одиграли прва два сета, од трећег па надаље је било мало другачије. Било је добрих потеза, видела се већа жеља и то је резултирало сетом у нашу корист, док је један сет био изједначен, имали смо шансе али их нисмо искористили", додао је селектор Грбић после меча.

Он је рекао да мора много да ради са екипом.

"Имамо много посла не само на тактици и физичкој припреми и уигравању, него на компоненти која је најважнија, а то је морал. Приступ утакмици, да сви морамо, без обзира на форму, да желимо да играмо најбоље што можемо у том моменту и дамо све од себе. Ако наше најбоље није довољно добро за тај моменат, у реду, али у прва два сета то није био случај", рекао је Грбић.

Марко Подрашчанин сматра да би екипа требало да буде задовољна игром, али не и бројем бодова у Бразилу.

"Мало је један бод с обзиром како смо играли и какве смо шансе пропустили јуче и данас. Два-три бода би била супер, али идемо даље. Само један бод носимо у Италију, али игром би у суштини требало да будемо задовољни. Коцкице долазе на своје место, играмо све боље из дана у дан. У Италији идемо на две победе", рекао је Подрашчанин.

Марко Ивовић каже да екипа мора да исправи грешке.

"Имали смо много неискоришћених шанси и више него јуче. Много смо грешили, првенствено ја, кренувши од сервиса. Почетак је, треба времена да се екипа уигра и смањи грешке, али надам се да ће све бити како треба у наредним мечевима", рекао је Ивовић.

Следећег викенда - од 5. до 7. јуна, одбојкаши Србије гостују Италији у Пезару.

Србија ће поред Бразила и Италије, у А групи Прве дивизије играти и са Аустралијом,.

Србија је у Светској лиги до сада четири пута освајала сребрну медаљу (2003, 2005, 2008. и 2009.) и три бронзане (2002, 2004. и 2010. године).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару