Читај ми!

Стефана Вељковић: Коначно титула

Одбојкашица Србије Стефана Вељковић проглашена за најкориснију играчицу финала пољског шампионата, изјавила је да јој је од тог престижног признања много важније што је екипа Хемик Полис одбранила титулу шампиона Пољске, што је и њој донело прво звање првака у интернационалној каријери.

У финалној серији Атом Трефл је повео са 1:0, али је потом Хемик преокренуо, да би у четвртој утакмицу у недељу славио после драматичне завршнице са 3:2.

"Ласкава је титула МВП-а финала, али све девојке су играле за тим и победиле смо захваљујући тимској игри. Желеле смо да потврдимо квалитет и улогу фаворита", казала је средњи блокер репрезентације Србије агенцији Бета, након што је Хемик Полис у недељу увече победио у четврој утакмици финалне серије екипу Атом Трефл из Сопота.

У екипи пољског шампиона техничара игра Маја Огњеновић, док је на позицији коректора Ана Бјелица.

Вељковићeва је рекла да је од почетка финалне серије веровала у победу тима и да су све играчице дале свој максимум да би клуб одбранио наслов првака.

"За клуб је било важно да остане на самом врху. Ми смо биле свесне одговорности, иако смо у првој утакмици финала поклекле. Скупиле смо редове после тог почетног пораза И у наредним утакмицама заиста показале шта можемо", казала је Стефана Вељковић, која је у јучерашњем мечу постигла 15 поена, 5 блокова и један ас.

Она је навела да за њу лично ова титула има посебан значај, јер је то њена прва клупска титула од када игра у иностранству.

"Играла сам у врхунским клубовима, радила са одличним тренерима и саиграчицама, али су се тек сада сложиле све коцкице да коначно дођем до титуле", рекла је Вељковићева, наводећи да ју је та жеља додатно мотивисала да у недељу пружи одличну партију, упркос повреди коју је задобила неколико дана раније.

"Ништа ме није болело током утакмице, била сам потпуно усресређена на циљ, а то је победа. Повреда није озбиљнија, ради се о опекотини која ће брзо зарасти. Сада је важна титула у нашим рукама", додала је Стефана Вељковић.

Средњи блокер српске репрезентације је додала да планове за следећу сезону већ прави и да намерава да игра за клуб који има шампионске амбиције. "Желим још титула, верујем да је ова само једна у низу", казала је она.

У каријери је Вељковићева, која има 25 година, играла за београдске клубове Поштар и Црвену звезду, са којима је освајала титуле у Србији, а потом је, пре пољског Хемика, била у италијанским клубовима Асистел и Вила Кортезе, као и у турском Галатасарају.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару