Читај ми!

Победе Звезде и Партизана

Одбојкаши Црвене звезде повели су са 1:0 у полуфиналу плеј-офа Суперлиге, пошто су на свом терену победили Војводину са 3:1 (25:23, 17:25, 25:22, 25:18). Партизан је такође славио савладавши екипу Новог Пазара са 3:0 (26:24, 28:26, 25:18).

Београдски црвено-бели савладали су на Бањици првог фаворита за шампионску титулу и екипу која је пре само неколико дана освајањем Купа изазивача остварила највећи успех српске клупске одбојке.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Филип Стоиловић са 17 поена, Александар Благојевић дао је 13, док је у Војводини са 21 поеном најбољи био Милан Катић, а пратили су га Дражен Лубурић са 18 и Михајло Станковић са 17.

Врло занимљиво било је у првом и трећем сету, а у оба наврата Звезда је имала чвршће нерве. У првом је издржала притисак кад је Војводина преокренула на 21:20 у завршници, те су Београђани стигли до уводног сета - 25:23.
 
Новосађани су одмах потом изједначили, били су одлични у другом периоду, у којем готово да није било дилеме. Гости су повели са 16:10 и потом само лако одржавали предност за коначних - 25:17.
 
У трећем сету је екипа Драгана Кобиљског имала константну предност, али никако није успевала да се „одлепи". Водила је Црвена звезда са 16:14, два поена вишка имала је и у завршници (21:19). Војводини нису помогле ни измене, односно улазак у игру искусног Вељка Петковића.
 
Претходно је тренер Звезде повукао добар потез, у игру је на место коректора уместо Гмитровића убацио Благојевића, који је до краја одиграо сјајан меч, са високом реализацијом напада (20-12). Овај период домаћи су добили са 25:22, испоставило се да су тада и „преломили" питање победника.
 
Остали су освајачи Купа Србије и европског Челенџ Купа без свежине у наставку сусрета, што је Звезда знала да искористи. Повели су домаћи са 16:10, а потом су мирно привели меч крају - 25:18.

Полуфинална серија игра се на три победе, а друга утакмица између Црвене звезде и Војводине на програму је у недељу од 20.30 у дворани на Бањици.

Одбојкаши Партизана савладали су у Београду екипу Новог Пазара са 3:0 (26:24, 28:26, 25:18) на старту полуфиналне серије плеј-офа која са игра до три победе.

После 80 минута игре, црно-беле је до тријумфа предводио Милија Мрдак са 13 поена, а следили су га Петар Николић и Марко Николић са по 11. Најефикаснији у редовима Новопазараца био је Ирфан Хамзагић са 13 поена, Хамза Затрић је додао девет, док је Лука Маринковић укњижио шест поена.

Партизан је домаћин и у другој утакмици која је заказана за недељу од 17.00, а два дана касније ривали ће одмерити снаге у Новом Пазару.

Буде ли потребно, четврти сусрет одиграће се 23. априла у Пазару, док је евентуална "мајсторица" на програму 26. априла у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару