Читај ми!

Грбић објавио шири списак репрезентативаца

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић саопштио је шири списак кандидата за Светску лигу на којем су и двојица првотимаца Војводине, Дражен Лубурић и Милан Катић, освајачи Купа изазивача.

"Наше амбиције су да се нађемо на завршном турниру, то је први циљ и мислим да је остварив. Не могу да предвидим у каквом саставу ћемо наступити на прва два гостовања, јер зависи од тога када и како ће играчи завршити обавезе у својим клубовима, али без обзира на све имамо обавезу да се пласирмо на тај турнир", рекао је Грбић.

Он је додао да је одлучио да позове велики број играча, јер национални тим овог лета поред Светске лиге очекује и Европске игре у Азеберјџану.

На списку се налази 25 играча:

Техничари: Никола Јововић (Монца), Михајло Митић (Шомон), Алекса Брђовић (Белхатов) и Иван Костић (Партизан).

Коректори: Александар Атанасијевић (Перуђа), Саша Старовић (Латина), Душан Петковић (Кан), Дражен Лубурић (Војводина) и Милија Мрдак (Партизан).

Либера: Никола Росић (Констанца), Невен Мајсторовић (Партизан) и Бојан Рајковић (Партизан).

Блокери: Драган Станковић (Лубе), Марко Подрашчанин (Лубе), Срећко Лисинац (Белхатов), Дејан Радић (Кан), Петар Крсмановић (Будванска Ривијера) и Александар Околић (Црвена звезда).

Примачи: Никола Ковачевић (Париз), Урош Ковачевић (Модена), Марко Ивовић (Решовија), Немања Петрић (Модена), Константин Чупковић (Бидгошц), Филип Стоиловић (Црвена звезда) и Милан Катић (Војводина).

Најбољи српски одбојкаши играће у А групи Прве дивизије са Бразилом, Италијом и Аустралијом, док су у Б групи Русија, Иран, САД и Пољска. Србија ће противнике дочекати у Новом Саду (СПЦ Војводина) и Београду (Пионир).

На финалном турниру Светске лиге у Рију играће шест репрезентација: Бразил (организатор), по две првопласиране селекције из А и Б групе и победник Финалног турнира Друге дивизије. Уколико Бразил освоји једно од прва два места у А групи, на финалном турниру ће играти трећепласирана селекција из А групе.

Мушка сениорска репрезентација Србије наступиће 18. пут у Светској лиги, а до сада је освојила четири сребра (2003, 2005, 2008. и 2009.) и три бронзе (2002, 2004. и 2010).

Интерконтинентална фаза почиње 29. маја, а сениори Србије ће током првог викенда гостовати у Бразилу у Бело Хоризонтеу. Следи пут у Италији (Пезаро и Болоња, 5. и 7. јуна). Током трећег викенда, 12. и 14. јуна, Србија ће дочекати Бразил, седам дана касније Аустралију и затим Италију од 26. до 28. јуна. Током последњег викенда, 4. и 5. јула, Србија ће гостовати у Јужној Вантирни, у Аустралији.

Финални турнир Светске лиге одржаће се од 15. до 19. јула у Рио де Жанеиру.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару