Читај ми!

Сјајна Војводина победила Бенфику

Одбојкаши Војводине су у Новом Саду победили португалску Бенфику са 3:1 (25:19, 25:23, 22:25, 25:22), у првој финалној утакмици Купа изазивача.

Војводина је победом од 3:0, пред пуном салом Спенса, дошла до три бода, а освојиће трофеј ако победи у реваншу или изгуби са 3:2.

Ако Бенфика добије са 3:0 или 3:1, одмах ће се играти "златни сет".

Ношени подршком са испуњених трибина у Спенсу, Новосађани су играли изванредно и заслужено тријумфовали након сат и педесет осам минута узбудљиве борбе.

Војводина је изборила прво финале неког европског такмичења, а сада је на корак од освајања историјског трофеја.

Реванш ће се играти у Лисабону, у недељу од 18 часова по средњоевропском времену.

Тренер Војводине Страхиња Козић рекао је да су његови одбојкаши заслужено славили против Бенфике и остварили велику победу пред реванш у финалу Купа изазивача.

"Заслужено смо победили, поносан сам на момке, који су сјајно играли и изгарали ношени публиком. Ово је велика победа за нас, радујемо се, а од сутра се окрећемо реваншу", рекао је Козић после утакмице препуној хали Спенс у Новом Саду.

"Јако су прљави, било је позориште на терену једно време. Једино су таквом игром могли да нас ометају. Очекује нас пакао у Лисабону, атмосфера, суђење вероватно... Очекујем тешку и неизвесну утакмицу", казао је Козић.

Капитен Војводине Вељко Петковић рекао је да његов тим мора да иде на победу и у реваншу.

"Екипа сазрева из утакмице у утакмицу. Сваки пролаз даље у Европи нас је дизао, играмо зрелије него пре. Знали смо да им неће бити лако у Новом Саду. Играју темпераментно, тако очекујем и у реваншу. Треба да идемо на победу тамо, а не да јуримо сетове", рекао је Петковић.

Примач сервиса Војводине Милан Катић је похвалио новосадску публику.

"Било је тешко, није било стајања. Биће изузетно тешко у Лисабону, они јако добро играју код куће. Младост је вечерас победила искуство и очекујем да младост победи и у реваншу", казао је Катић.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару