Читај ми!

Бракочевићева: Уморна сам од разочарања

Јована Бракочевић оценила да је седмо место на Светском првенству за одбојкашице неуспех за Србију и објаснила да је, када је реч о њеној даљој каријери у националном тиму, "уморна од борби са ветрењачама и сталним разочарањима".

Коректор женске одбојкашке репрезентације Србије Јована Бракочевић сматра да је заузимање седмог места на Светском првенству у Италији неуспех и да српска екипа има довољан број квалитетних играча за веће домете.

"Желели смо и надали се уласку у трећу фазу такмичења, међу најбољих шест екипа. Мислим да за то имамо квалитет. Без обзира на то што смо мала земља, имамо велики број квалитетних играчица и пре свега због тога овај пласман сматрам неуспехом", изјавила је Јована Бракочевић.

Она је оценила да су одбојкашице Србије играле добро од почетка такмичења, са великом жељом.

"Нашу игру пратиле су ситне осцилације, али смо све успевале да превазиђемо. Фалило је мало храбрости у кључним тренуцима против озбиљних противника да бисмо преломиле сет у нашу корист", додала је Јована Бракочевић.

Србија је на Светском првенству изгубила од екипа Бразила, САД и Русије, а забележила је шест победа. Пораз од Русије од 3:0 у последњем колу друге фазе значио је крај такмичења на овом такмичењу за Србију.

На питање зашто она није имала већу минутажу, с обзиром на доказани квалитет и искуство на великим такмичењима, Јована Бракочевић је одговорила да је то питање за селектора Зорана Терзића.

На месту коректора на СП у Италији, за сениорску репрезентацију дебитовала је 17-годишња Тијана Бошковић, која је, по општој оцени, одиграла веома добро. Она је прикључена сениорском тиму непосредно пре Свестско првенство, пошто је претходно на Европском првенству за јуниорке освојила златну медаљу.

"Тијана је показала квалитет и потенцијал. Мислим да је одиграла одлично и на томе јој искрено честитам. Она је одрадила оно што је могла и што се од ње очекивало", истакла је Јована Бракочевић и додала да на Тијани Бошковић није био задатак да носи и вуче екипу.

Упитана да ли је можда повреда рамена због које је пропустила овогодишњи Гран при разлог њене мање минутаже на првенству света, Јована Бракочевић је рекла да је повреда у потпуности санирана.

"Тренирала сам максимално и без бола. Реално, фалило ми је врло мало до моје пуне снаге. Искрено, можда би екипа изгубила који поен на 'снази' коректора, а добила више у нечем другом. То сад не можемо да знамо. Селектор је одлучио како је мислио да је најбоље за екипу", додала је Бракочевићева.

Кад је реч о плановима са репрезентативним тимом, она је поручила да је уморна и несигурна у то шта јој је чинити надаље.

"Мало сам уморна од борбе са ветрењачама и сталних разочарања. Можда је само тренутно овакво размишљање, мада, искрено, траје дуже овај осећај засићености. Видећемо, време ће показати шта даље по питању репрезентације", навела је она.

После две године у турском Вакифбанку, Јована Бракочевић ће клупску каријеру наставити у Азербејџану, у клубу Азериол, који има велике амбиције и у шампионату те земље и у Лиги шампиона.

"Пре свега, сада желим да се опоравим од овог шока и да идем максимално у нове победе са клубом", рекла је Бракочевићева. 

Прво велико такмичење за сениорски репрезентивни тим Јовани Бракочевић било је Светско првенство у Јапану, када је освојена бронза. Уследило је сребро на ЕП 2007. године, потом злато на ЕП 2011. године, када је проглашена и за најкориснијег играча такмичења. Ту су били и успеси у Гран прију, две бронзе – 2011. и 2013. године.

Јована Бракочевић је и са клубвима за које је играла низала успехе, а највећи тријумф је забележила са Вакифбанком, са којом је 2013. освојила и титулу у Лиги шампиона и на Светском клупском првенству, као и титулу МВП оба такмичења.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару