Ништа од медаље, Русија боља од Србије

Србија - Русија 0:3. Одбојкашице Србије изгубиле су од Русије са 0:3 (26:28, 18:25 и 17:25), у мечу за улазак у полуфиналну групу на Светском првенству у Италији. Наше одбојкашице планетарни шампионат завршиле на седмом месту.

Женска одбојкашка репрезентација Србије није успела да се пласира у трећу фазу Светског првенства у Италији, пошто је у Верони изгубила од Русије са 0:3 (26:28, 18:25, 17:25).

Србија и Русија су у директном дуелу одлучивале о пласману у наредну фазу такмичења, а изабраницама Зорана Терзића је за пролаз био потребан бод, односно победа или два освојена сета.

Најефикаснија у редовима Србије била је Тијана Бошковић са 17 поена, 13 је уписала Милена Рашић, а осам Јелена Николић. У победничкој екипи најбоља је била Наталија Гончарова са 19 поена.

Селекција Русије је боље почела први сет, одржавала је предност, али је Србија успела да изједначи (14:14). Играло се потом поен за поен, а добром серијом Србија је стигла до предности од три поена (21:18). Изабранице Зорана Терзића су избориле и две сет лопте, али нису успеле да их реализују, па је Русија повела са 1:0.

У другом и трећем сету одбојкашице Русије су биле боље, све време су имале предност и ну једном тренутку нису дозволиле Србији да преокрене резултат.

Одбојкашице Србије завршиле су првенство у Италији са скором од шест победа и три пораза.

У преосталим мечевима последњег 4. кола Ф групе Турска је у Модени победила Казахстан са 3:0 (25:15, 25:13, 25.14), док се од 20 сати у Верони састају Бразил - САД, а у Модени Бугарска - Холандија.

Терзић: Страх нам је везао ноге 

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је да је страх везао ноге његовим играчицама у одлучујућим моментима у утакмици
против Русије на Светском првенству у Италији.

"Остаје један велики жал и туга, због, пре свега, изгубљеног првог сета, односно начина на који смо га изгубили. Дешава се да противник одигра заиста квалитетно у тим ситуацијама и да својом добром игром неметне одређени ритам који не можеш да пратиш и победи те без обзира што је 24:22", рекао је Терзић након меча.

Терзић је казао да је његовим играчицама данас недостајало храбрости, самопоуздања и вере у себе.

"У тим моментима то се видело. Неке врло лаке ситуације не да нисмо успели да решимо, него нисмо успели ни један напад практично да организујемо у том периоду игре и нормално да екипа каква је Русија то лако кажњава", казао је Терзић. 

Овако је текао меч Србија - Русија: 

18.30 - Одбојкашице Русије убедљиво освајају и трећи сет (17:25) за макисмилну победу против Србије од 0:3

18.02 - Много боља игра Рускиња у другом сету и нешто слабија наших играчица резултира освајањем и другог сета - 18:25.

17.33 - Иако су имале сет лопту на свој сервис, наше одбојкашице изгубиле су први сет од Рускиња са 26:28.

17.01 - Почела је утакмица између Србије и Русије. Нашој селекцији су потребна два освојена сета како би се пласирала у наредну рунду такмичења. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару