Читај ми!

Србија поражена од САД

Одбојкашице Србије поражене су од Американки са 0:3 (22:25, 20:25, 22:25). Изабранице Зорана Терзића имају још једну шансу да наставе такмичење на Светском првенству у Италији, да би то успеле морају да савладају Русију у последњем колу друге фазе такмичења. Сусрет се игра у недељу од 17 ћасова, директан пренос је на нашем Првом програму.

Одбојкашице Србије су тако претрпеле други пораз, уз четири победе, док су Американке оствариле пету узастопну победу и обезбедиле пласман у трећу фазу. Одбојкашице Србије у недељу од 17 часова играју против Русије и потребна им је победа како би се пласирале у трећу фазу.

Американке су на почетку првог сета повеле са 4:1, али су српске одбојкашице успеле да преокрену на 5:4. Њихове противнице су на први технички тајм-аут отишле са вођством од 8:6 и до средине сета су чувале предност. Екипа Зорана Терзића је успела да се врати у игру (21:21), али су Американке искористиле грешке противница и повеле у мечу.

На почетку другог сета Американке су имале предност (10:6), али је Србија предвођена Тијаном Бошковић преокренула на 15:14 и на кратко чувала вођство, да би Американке после тога преокренуле на 22:19. Оне су до краја сачувале вођство и стекле два сета предности.

До средине трећег сета селекција САД је имала минимално вођство, али је Србија успела да изједначи на 16:16. Српске одбојкашице до краја нису успеле да преокрену, па је Америка дошла до осме узастопне победе на турниру.

Ток меча: 

18.30 - Трећи сет припао је Американкама са 25:22 и тако су решиле меч у своју корист са максималних 3:0. Велике осцилације у игри наше екипе. Поново су успеле да преокрену резултат и након другог техничког тајм-аута поведу, али нису имале снаге да освоје сет.

17.56 - Американке добијају и други сет - 25:20. Наше нису искористиле своју шансу. Иако су противнице водиле током већег дела сета, на првом техничком тајм-ауту имале су предност од 8:5, а потом су дошле и до 10:6. Наше успевају да се врате и стугну до изједначења 14:14. Затим до друге паузе Србија прелази у вођство од 16:15, а долазе и до два поена предности - 18:16.

Американке успевају да поремете пријем наше екипе и долазе до преокрета. До краја сета дозволиле су нашим девојкама да освоје само два поена. 

17.26 - Први сет припао је Американкама - 25:22. Велика борба и неизвестан сет. Обе екипе максимално сконтентрисано ушле у меч. Американке на првом техничком тајм-ауту имаји два поена предности. До друге паузе наше одбојкашице успевају да се приближе на поен заостатка - 16:15. Потом су наше заиграле нешто боље и успевају да поведу са 17:16. 

У финиш сета српске одбојкашице улазе са предношћу - 20:19. Међутим, противнице су имале више концентрације у финишу, преокрећу резултат, 21:20, а потом долазе и до две сет лопте 24:22. Користе прву и решавају први сет у своју корист.

17.00 - Почео је меч између Србије и Америке.

16.53 - Након интонирања химни очекујемо почетак меча.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару