Читај ми!

Терзић: Канада припрема за Бразил

Пред нашим одбојкашицама је дуел са Канађанкама, али све мисли су окренуте према наредном мечу против Бразила. У сусрет са Канадом Србија улази као апсолутни фаворит, али увек је најтеже играти „добијени“ меч. Селектор позива на опрез, јер је победа неопходна.

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је да ће меч против Канаде искористити као припрему за утакмицу са Бразилом, која би могла да одлучи о првом месту у Групи Б. На Светском првенству у Италији данас је слободан дан, а Србија ће меч против Канаде одиграти у суботу од 17 часова, директан пренос је на нашем Првом програму.

"Вечерас имамо припрему за Канаду и морамо да направимо добру атмосферу за ту утакмицу. Потребна нам је победа, али и да после практично два дана одиграмо добру утакмицу као припрему за оно што следи, а то је селекције Бразила", рекао је Терзић.

Он је додао да Србија има квалитетнији тим од Канаде, али да то мора да докаже на терену.

"Канада је екипа коју можемо да победимо ако будемо играли на препознатљивом нивоу, не само технички и тактички, већ и мотивационо. У супротном, имаћемо проблему. Не бисмо смели себи то да дозволимо, јер ово је Светско првенство и свака утакмица и поен су изузетно важни", поручио је Терзић.

Примач сервиса Брижитка Молнар очекује снажан отпор Канаде, јер Србија у том мечу има улогу фаворита.

"Канада није наивна екипа, играли смо на претходним такмичењима. Морамо да одиграмо пуном снагом, ако дамо све од себе, резултат неће изостати. Са оваквом игром можемо да се носимо са свима, па чак и са репрезентацијом Бразила", рекла је Молнарова.

Наступ српских одбојкашица на СП у Италији обележила је и млада Тијана Бошковић, која се одлично уклопила у сениорски тим.

"Срећна сам што сам на Првенству света, осећај је феноменалан, јер овде учествују најбољи играчи. Канада је квлитетан противник, не сме да буде опуштања, морамо максимално сконцетрисано да уђемо у тај меч. Ако их победимо имаћемо четири победе и наредни меч против Бразила ће одлучивати о првом месту у групи", рекла је 17-годишња одбојкашица.

Србија се тренутно налази на другом месту на тебели са осам бодова, девет има Бразил, Турска је сакупила четири, Бугарска и Канада по три, док је на зачељу Камерун без освојених бодова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару