Читај ми!

Одбојкашице Србије боље од Турске на старту СП

Српске одбојкашице успешно су стартовале на Светском првенству у Италији, пошто су у Трсту у мечу првог кола биле боље од Турске са 3:1 (25:15, 20:25, 25:19, 25:22). Терзић изненађен добром игром.

Женска одбојкашка репрезентација Србије победом је стартовала на првенству света савладавши у Трсту, у 1. колу Б групе, селекцију Турске са 3:1 (25:15, 20:25, 25:19, 25:22).

Изабранице селектора Зорана Терзића испуниле су очекивања и заслужено избориле веома значајну победу.

у највећем делу занимљиве утакмице Србија је одиграла веома добро. Пријем и блок су функционисали на прави начин, а уз прецизан сервис тим је без већих тешкоћа успешно диктирао одговарајући темпо.

Посебно квалитетно српске одбојкашице су одиграле у првом и трећем сету, када Туркиње никако нису успевале да ухвате ритам и зауставе прецизне смечеве расположених ривалки.

Мали пад концентрације тим Србије имао је у другом сету, међутим, правовремено је подигао игру и у наставку заслужено дошао до тријумфа и стартна три бода на шампионату у Италији.

Терзић: Изненађен сам добром игром

Селектор Зоран Терзић признао је да је изненађен добром игром својих изабраница.

"Мислим да је велико изненађење што смо одиграли овако добру утакмицу. Били смо све време у игри, а падови су били минимални. Девојке су биле сигурне у себе и изузетно мотивисане с једне стране, док су с друге, биле хладне главе и на најбољи могући начин су урадиле оно што смо се договорили", рекао је Терзић после меча.

Србија ће се сутра од 20.00 састати са Бугарском у утакмици другог кола Групе Б Светског првенства, а Терзић је рекао да очекује тежак меч.

"Бугарке имају јако квалитетан тим. Крајњи нападачи су им на веома високом нивоу... Такође, мислим да имају једног од најбољих средњих блокера у Европи. Свакако су тим за поштовање. Све ће се сутра видети на терену, а ми – ако покажемо енергију и мотивисаност као данас – имамо реалне шансе да победимо", нагласио је Терзић.

Најефикаснија у селекцији Србије била је дебитанткиња 17-годишња Тијана Бошковић са 22 поена.

"Било је мало треме, али је била позитивна, па сам – како је меч одмицао – била све боља. Саиграчице и стручни штаб су ми пружили велику подршку. Први сет смо одиграле фантастично, после смо у другом мале пале, али смо успели да се уздигнемо и да освојимо три бода", рекла је Бошковићева.

У првој утакмици Б групе раније данас Канада је победила Камерун такође са 3:1 (25:12, 25:15, 20:25, 25.14), а у преосталом мечу од 20 сати играју Бразил и Бугарска.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару