Читај ми!

Србија на старту са Турском

Женска одбојкашка репрезентација Србије утакмицом против Турске у Трсту почиње такмичње на 17. шампионату света, са жељом да се врати у врх и поправи утисак са претходног првенства у Јапану када је освојено осмо место. Дуел почиње у 17.00, уз директан пренос на Другом програму РТС-а.

Српским одбојкашицама наступ у Италији биће трећи узастопни, укупно четврти на првенствима света, а сви се надају да уз мало среће могу да понове успех из 2006. када су, такође у Јапану, под именом Србија и Црна Гора освојиле бронзу.

Из тог тима чак шест играчица биће опет у екипи (Маја Огњеновић, Јелена Николић, Сузана Ћебић, Брижитка Молнар, Јована Бракочевић и Наташа Крсмановић), а њихово велико искуство могло би да буде веома корисно за састав селектора Зорана Терзића.

"Искуство значи, окосница екипе је ту. То што играмо трећи пут може да буде само предност, јер млађим играчицама можемо да будемо од користи", рекла је Огњеновићева уочи утакмице.

Она је додала да сви једва чекају да почне шампионат.

"Турска је наш стари ривал, играли смо на Гран прију. То је добра екипа, по квалитету слична нашем рангу. Данас је најбитнија утакмица. Ако победимо, после би све било знатно лакше, јер бисмо добиле подстицај за наредне мечеве", казала је Огњеновићева.

Јелена Николић сматра да државни тим у Италији мора да подигне ниво игре у односу на Гран при, где није успео да се пласира на завршни турнир.

"Напокон је дошла прва утакмица. Незахвално је прогнозирати шта можемо да очекујемо против Турске. Углавном смо играле тешке утакмице, али верујем да поседујемо квалитет, да ћемо имати добар приступ од првог поена и направити добар резултат", рекла је Николићева.

Утакмица 1. кола Б групе светског првенства између Србије и Турске игра се данас у Трсту од 17 сати. Можете је пратити у директном преносу на Другом програму РТС-а.

Пласман у другу фазу такмичења обезбедиће четири првопласиране екипе у групи. Учесници групе још су репрезентације Бразила, Канаде, Камеруна и Бугарске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару