Читај ми!

Почиње СП за одбојкашице, Србија против Турске

У уторак почиње Светско првенство за одбојкашице у Италији. Први меч Србија игра против Турске. Српске одбојкашице уверене да имају квалитет.

Женска одбојкашка репрезентација Србије сутра против Турске у Трсту почиње такмичeње на 17. шампионату света, са жељом да се врати у врх и поправи утисак са претходног првенства у Јапану када је освојено осмо место.

Српским одбојкашицама наступ у Италији биће трећи узастопни, укупно четврти на првенствима света, а сви се надају да уз мало среће могу да понове успех из 2006, када су такође у Јапану, под именом Србија и Црна Гора освојиле бронзу.

Из тог тима чак шест играчица биће опет у екипи (Маја Огњеновић, Јелена Николић, Сузана Ћебић, Брижитка Молнар, Јована Бракочевић и Наташа Крсмановић), а њихово велико искуство могло би да буде од велике користи за екипу селектора Зорана Терзића.

"Искуство значи, окосница екипе је ту. Tо што играмо трећи пут може да буде само предност јер млађим играчицама можемо да будемо од користи", рекла је Огњеновићева.

Српски техничар додаје да једва чека да почне шампионат.

"Турска је наш стари ривал, играли смо на Гран прију. Tо је добра екипа, по квалитету слична нашем рангу. То је најбитнија утакмица, после би све било знатно лакше, јер бисмо победом добиле подстицај за наредне утакмице", рекла је Огњеновићева.

Јелена Николић сматра да државни тим у Италији мора да подигне ниво игре у односу на Гран при, где није успео да се пласира на завршни турнир.

"Напокон је дошла прва утакмице, незахвално је прогнозирати шта можемо да очекујемо против Турске. Углавном смо играле тешке утакмице, али верујем да поседујемо квалитет, да ћемо имати добар приступ од првог поена и направити добар резултат", рекла је Николићева.

Други пут на Светском првенству играће средњи блокер Милена Рашић.

"Постоји трема, али верујем да ће нестати када изађемо на терен. Турска је састављена од добрих играчица. Недостаје им коректор, која је била носилац игре, али сигурно ће имати замену. Биће нам потребан добар сервис како бисмо их удаљили од мреже", поручила је Рашићева.

Сениорке Србије играће у групи Б заједно са Бразилом, Турском, Канадом, Камеруном и Бугарском.

Титулу брани Русија, која је пре четири године у финалу савладала Бразил.

Утакмица Србија–Турска игра се сутра од 18 сати у Трсту.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару