Читај ми!

Колаковић поднео оставку!

После освајања деветог места на шампионату света у Пољској, селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић поднео је председнику Одбојкашког савеза Србије Александру Боричићу оставку на ту функцију.

Боричић је прихватио разлоге које је Колаковић навео и прихватио је оставку, а током састанка је договорено да Колаковић са стручним штабом направи детаљну анализу учинка на првенству света у Пољској, али и да убудуће буде на располагању савезу за све неопходне информације. Боричић је захвалио Колаковићу на досадашњим резултатима и изузетно коректној сарадњи.

Колаковић је селектор националног тима био од Светског првенства 2006. и освојио је укупно осам медаља – једну златну, три сребрне и четири бронзане.

Са Србијом је освојио бронзану медаљу на првенству света 2010, сребрну медаљу на Светском првенству за млађе сениоре 2013, две сребрне (2008. и 2009) и једну бронзану (2010) медаљу у Светској лиги, златну медаљу на првенству Европе 2011. и бронзане медаље на шампионатима Европе 2007. и 2013.

"Резултат који смо остварили на првенству света у Пољској навео ме је да донесем одлуку која је тешка из емотивних разлога, али морам да преузмем одговорност, и неко други, са другачијим приступом, треба да проба да извуче више од ових момака", рекао је Колаковић. Он је оценио да је његова оставка добра и за играче и за репрезентацију и за национални савез.

"Увек сам имао невиђену подршку у савезу и сигуран сам да бих је имао и сада, али увек треба имати меру и ово је једино исправно", нагласио је Колаковић и додао да је Боричић дуго размишљао, али је на крају услишио молбу да оставка буде прихваћена одмах.

"Можда сам тврдоглаво следио неку концепцијску идеју, хтео сам да ризикујем да бисмо се борили за нешто више, а показало се да нам је то донело девето место", рекао је Колаковић.


"Били смо несигурни, нисам видео усхићење у очима играча и то ме је поразило", закључио је Колаковић и истакао да је са националним тимом Србије провео дивних 11 година.

"Често је било као у бајци, али свака бајка има крај", закључио је Колаковић.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару