Читај ми!

Колаковић: Превише грешимо на сервису

Селектор српских одбојкаша Игор Колаковић сматра да репрезентација мора да смањи број грешака приликом сервиса ако жели да оствари добар резултат на Светском првенству у Пољској.

Српски одбојкаши су у четвртак изгубили од селекције САД (3:1) и са треће пали на пету позицију у Е групи.

"Играмо добро тешке ствари у пољу, били смо равноправни, чак смо у неким елементима били бољи од САД, али сервис је слаб. То је повезанао са психологијом. Играчи су сами на сервис линији, ту нико не може да им помогне или одмогне. Србија никада није имала јак сервис, али оволики број грешака тешко може да издржи било која репрезентација", рекао је Колаковић.

У наредном мечу друге фазе СП Србија сутра од 16.30 сати игра против Француске.

"Утакмице ће бити тешка, Француска игра сјајно, на овом првенству су приказали најбољу одбојку у континуитету. Победили су све велике противнике и изугбили само од Италије резултатом 3:2. Увек су били незгодан противник, али смо их последњих година побеђивали. Видећемо како ће сада изгледати, ово је нека нова генерација француцких одбојкаша", додао је Колаковић.

Капитен Драган Станковић рекао је да је Француска много тежи противник од селекција Италије и САД.

"Французи су екипа која је пре шампионата била потцењена, а на крају су показали највише. Дошли смо у ситуацији да морамо да победимо оба меча како бисмо изборили пласман у трећу групу. Испустили смо шансу да САД оставимо иза нас. Морамо да се подигнемо и дамо све од себе да добијемо наредне утакмице", рекао је средњи блокер.

Примач Милош Никић сматра да Србија више нема права на грешку.

"На нама је да покажемо најбоље лице, за то смо тренирали и спремали се током читавог претходног периода. Француска је показала доста добру игру, али имају и мана, нису толико доминантни у блоку као Американци. Ако вратимо енергију из меча са Италијом, можемо да се надамо добром резултату", рекао је Никић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару