Читај ми!

Србија "упецала" Аустралију

Нова победа наших одбојкаша. Србија је савладала Аустралију са 3:1 (25:23, 25:22, 22:25, 25:17). Након стартног пораза од домаћина и победе над Аргентином, забележен је и други тријуф у А групи Светског првенства, које се одржава у Пољској. Наредни ривал наше селекције је Венецуела. Меч је на програму у суботу.

Репрезентација Србије забележила је и другу победу у Пољској. Савладана је солидна селекција Аустралије. Наши одбојкаши решили су у своју корист изузетно важан меч пред наставак такмичења. Разлика у класи је била очигледна. Ипак, противник је успео да запрети и одузме један сет. Међутим, то је било све од противника.

Први сет је био неизвестан. Након почетног одмеравања снага, наши одбојкаши имају благу иницијативу. Ипак, до другог техничког тајм-аута водила се изједначена борба. Након тога, противник је успео да дође до три поена предности. Наши одбојкаши су успели да стабилизују пријем и појачају сервис, што је донело преокрет у првом сету, 25:23. 

Много боља игра наших одбојкаша у другом сету. Константно су водили. На другом техичком тајм-ауту имали су предност од пет поена. Потом је дошло до малог опуштања, али противник није успео озбиљније да запрети, 25:22.

Трећи сет припао је Аустралијанцима. Сада су они доминирали током целог периода. Константно су одржавали предност од четири поена, у финишу су имали и 23:18. Наши успевају да запрете, али нису могли до преокрета – 25:22 за противника.

У четвртом сету, на паркету је постојала само једна екипа. Наши одбојкаши су кренули силовито и већ на првом техничком тајм-ауту водили са 8:5. Наставили су да ломе противника и повећавају предност. На другој паузи било је 16:11. Противник покушава тајм-аутима да прекине серију наших одбојка, али безуспешно. У финиш сета Србија је ушла са предношћу од 19:12. Потом наши одбојкаши рутински приводе сет и меч крају – 25:17.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару