Читај ми!

Први тријумф Србије, 3:1 против Аргентине!

Аргентина–Србија 1:3 (крај). Одбојкашка репрезентација Србије забележила је прву победу на Светском првенству у Пољској, пошто је у Вроцлаву победила селекцију Аргентине са 3:1! Селектор Колаковић задовољан. Аустралија следећи ривал "орлова".

До првог тријумфа на Светском првенству одбојкаши Србије дошли су победом над Аргентином од 3:1 (25:17, 20:25, 25:21 и 25:21).

Меч у Вроцлаву обележила је прилично изједначена игра два ривала, али је наша селекција ипак доказала да је тренутно бољи тим.

Први сет је протекао у изједначеној игри у првом делу, да би наши играчи потом "додали гас" и освојили тај део игре са 25:21.

Међутим, "гаучоси" се нису предали и узвратили су већ у наредном сету, освојивши га са 25:20, уз прилично лошу игру "орлова" у пољу.

Трећи сет је протекао у апсолутној доминацији нашег тима, који је имао чак осам сет лопти. Тада долази до опуштања, Аргентинци освајају пет везаних поена, да би наш тим коначно освојио поен и сет – 25:21.

Четврти сет је донео веома равноправну борбу, много лепих потеза али одлучнију и сигурнију игру Србије у одлучујућим моментима, што је резултирало освајањем сета са 25:21 у укупном победом од 3:1.

Следећи меч наши одбојкаши играју у четвртак против Аустралије од 16.30.

Колаковић: Важна победа! 

Селектор српских одбојкаша Игор Колаковић рекао је да је његова екипа забележила на Светском првенству важну победу над Аргентином после уводног пораза од домаћина Пољске.

"Утакмица је после уводног пораза била јако тешка, Аргентина је у рангу са нама, јако је талентована, али смо тактички добро одиграли. Било је и грешака, али морамо да будемо јако задовољни после онога што је било у првом мечу. Имамо дан одмора, па онда нова утакмица", рекао је Колаковић после меча у Вроцлаву.

"Орлови" ће у наредном колу играти против Аустралије.

"Аустралија је противник који је за поштовање, али нама су бодови потребни", истакао је Колаковић.

Овако је текао меч: 

15.22 – Најквалитетнија игра и највећа борба два ривала виђена је у четвртом сету. Иако је наша селекција углавном имала од три до пет поена предности, Аргентици су заиграли боље у финишу и увели сет у неизвесну завршницу. Ипак, наши момци су остали мирни, освојили сет са 25:21 и победили са 3:1!

14.48 – Трећи сет био је скоро идентичан првом. Након егала на почетку, српски одбојкаши преузимају контролу у игри. Уз веома разноврсну игру у нападу и много бољи блок, освајају трећи сет са 25:21, уз мало опуштање на крају. Води Србија са 2:1.

14.11 – "Гаучоси" су други сет одиграли много борбеније и концентрисаније, док је наш тим имао проблема са пријемом сервиса, уз неке лоше одлуке у нападу. Аргентинци су освојили други сет са 25:20, за изједначење у сетовима.

13.40 – Иако су нешто лошије почели меч, наши одбојкаши су од срединем сета прешли у вођство које су само увећавали. На крају, сигурна игра за освајање првог сета – 25:17.

13.15 – Почео је меч у Вроцлаву између Србије и Аргентине.

13.10 – У току је интонирање химни данашњих ривала. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару