Читај ми!

Oдбојкашки спектакл припао Пољацима

Србија - Пољска 0:3 (19:25, 18:25, 18:25). Најбољи одбојкаши Србије утакмицом против домаћина Пољске отворили 18. шампионат света. Меч првог кола Групе А одигран је на Националном стадиону пред око 65.000 гледалаца. Наши одбојкаши подлегли притиску са трибина и убедљиво су поражени. Наредни ривал наше екипе је селекција Аргентине, меч се игра у уторак.

Најбољи одбојкаши Пољске и Србије ушли су у историју, јер никада до сада једна одбојкашка утакмица није одиграна на фудбалском стадиону пред толиким бројем гледалаца. То је, на жалост, једино лепо чега ће се наши одбојкаши сећати, јер су на старту шампионата приказали веома лошу игру и готово да нису пружили ни јачи отпор домаћинима.

Уколико је проблем био само несналажење у спектакуларном амбијенту који су направили пољски навијачи, у наставку шампионата све може да дође на своје место, али ако се ради о слабој форми нашег тима, неће бити добро.

Репрезентација Србије добро је одиграла само почетак првог сета, када је имала једино вођство у мечу, али су се Пољаци, ношени подршком навијача, брзо консолидовали, преузели вођство и до краја меча нису имали никаквих проблема.

Селектор нашег тима Игор Колаковић покушавао је бројним изменама да стабилизује нашу, а поремети игру Пољака, али ни то није донело никакву промену на терену, па су домаћини 14. првенства света потпуно заслужено забележили прву победу на шампионату.

Тако је настављена традиција у међусобним сусретима српских и пољских одбојкаша на шампионатима света. Биоје ово шести меч и шести пораз наше селекције.

Репрезентативци Србије сада ће имати два дана одмора, а у уторак се састају са Аргентином и то је меч који ће морати да добију да би у наставку првенства имали шансу да стигну до завршнице.

Остале утакмице Групе А играће се у Вроцлаву, Србија ће у другом колу, 2. септембра играти против Аргентине од 13 часова, а у трећем колу 4. септембра против Аустралије (16.30). У четвртом колу 6. септембра одбојкаши Србије играће против Венецуеле (16.30), а у последњем, петом колу 7. септембра против Камеруна од 20.15.

По четири репрезентације из све четири групе наставиће такмичење у другој фази, где ће селекције из А и Д групе формирати Е групу, а селекције из Б и Ц групе Ф групу.

Колаковић: Били смо само неми посматрачи историје

Селектор Србије Игор Колаковић рекао је да је његов тим одиграо јако лоше у поразу од Пољске на почетку Светског првенства, као и да му је жао што је тим био само "неми посматрач у историјском тренутку за одбојку".

"Било је ово јако лоше издање. Ушли смо у меч врло нервозно. У реду, спектакл је такав да је скренуо пажњу спортског света, али смо били јако нервозни, поготово на елементима на којима почиње одбојкашка игра - сервис и пријем сервиса", рекао је Колаковић.

"Када је противник осетио да смо изгубили ритам, играо је све боље, а ми никако нисмо нисмо успели да га успоштавимо. Нисмо показали елементе свог одбојкашког знања и били смо неми посматрачи онога шта се дешава са друге стране терена", рекао је Колаковић.

Србију у уторак чека дуел са Аргентином.
"Сада треба да заборавимо ово издање и вратимо се игри коју смо гајили до пре три дана. Ово није утакмица која може да улије оптимизам, да у оваквом историјском тренутку ми будемо само неми посматрачи", рекао је Колаковић.

Александар Атанасијевић је био врло јасан у оцени игре.
"Заиста катастрофа. Жао ми је што нисмо у оваквом спектаклу ми направили спектакл. Нисмо били добри ни у чему. Имали смо договор кога се апсолутно нисмо држали. Идемо даље, ја сам сигуран да овај тим може до краја, без обзира на овакво издање", рекао је Атанасијевић.

Марко Подрашчанин је такође оценио да је тим подлегао атмосфери.
"Искрено, мислим да смо се тотално изгубили. Причали смо да само треба да гледамо на терен, али није лако играти пред 60.000 гледалаца. Доказали су да су искуснији тим. За нас турнир почиње у Вроцлаву у уторак. Биће много тешко сада. Ми смо данас били брзоплети. Леп дан за одбојку, али не и за нас", рекао је Подрашчанин.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару