Читај ми!

Пораз Србије од Јапана

Женска одбојкашка репрезентација Србије поражена је од Јапана са 1:3 у утакмици првог кола И групе трећег викенда I дивизје Гран-прија. Утакмица се играла у кинеском граду Макау, а резултат по сетовима био је 25:17, 10:25, 25:17 и 25:19. Меч је трајао 105 минута.

После изгубљеног првог сета (25:17), репрезентативке Србије су се вратиле у игру и уз добар блок и сервис, али пре свега уз сјајну игру средњих блокера Милене Рашић и Стефане Вељковић, оставиле су протвника на само 10 поена. У преостала два сета Србије није имала среће, противник је био снажан са основине линије сервиса, направљено је и пуно грешака, што је потпуно порметило игру тима селектора Зорана Терзића.

У селекцији Србије најефикаснија била је Милена Рашић са 14 поена, док је Бранкица Михајловић забележила 11. У репрезентацији Јапана истакла се Јукико Ебата са 24 поена.

Србија је овим поразом дошла у неугодну ситуацију, те је неизвестан пласман екипе на завршни турнир Гран-прија у Јапану. За пласман на завршни турнир, Србији су у предстојећа два меча, против Кине и Јужне Кореје, потребне две победе резултатом 3:0 или 3:1.

Терзић: Екипа има психолошких проблема

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић оценио је да екипа има психолошких проблема и да играчице морају да раде на томе.

"Иста прича као у Турској, знамо да играмо и да се понашамо само када водимо. Нажалост, када губимо и када изгубимо неколико поена у низу, долази до конфузије, где је приметан страх од грешке и где више ниједан елемент не функционише на нивоу на коме је потребно, и онда цела игра пада у воду", рекао је Терзић.

"У таквим ситуацијама можемо само на силу да победимо неког, али и то је врло, врло тешко. То је проблем психолошке природе и на томе мора да се ради, девојке морају да помогну нама у стручном штабу до Светског првенства, најважнијег такмичења ове године", рекао је Терзић.

Србија ће се сутра у 11.00 по средњоевропском времену састати с Кином, а дан касније с Јужном Корејом.
"Не могу да кажем да ће да буде теже против Кине и Кореје него што је било против Јапана... Пре свега због стила игре више нам одговарју ови противници. То су јаки противници, много ће тешко бити да их победимо", рекао је Терзић.

Шеф стручног штаба Србије казао је да екипа Гран-при жели да искористи као припрему за Светско првенство.
"Наш циљ је био да пробамо да искористимо Гран-при на најбољи могући начин и стекнемо самопоуздање, као и да неке ствари одрадимо онако како смо се договорили и да напредујемо на терену. За сада смо у томе делимично успели", оценио је Терзић.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару