Нови Сад домаћин најбољим одбојкашима на песку у Европи

Плажа "Штранд" у Новом Саду ће од 1. до 5. јула поново бити домаћин турнира Европског првенства у одбојци на песку "Нови Сад мастерс 2014", једног од пет најзначајнијих у Европи.

Најбоље мушке екипе Старог континента ће се уз Новом Саду борити за пласман и поене на ЦЕВ и ФИВБ ранг-листи, али и новчане награде из наградног фонда од чак 25.000 евра.

Ово је шеста година заредом како Одбојкашки савез Србије и компанија „Вип мобајл" организују најатрактивнија међународна такмичења у одбојци на песку под патронатом Европске одбојкашке конфедерације (ЦЕВ).

За овогодишњи турнир пријавило се 80 екипа из 28 европских земаља, а то су Аустрија, Белорусија, Бугарска, Хрватска, Кипар, Чешка, Данска, Енглеска, Шпанија, Финска, Француска, Немачка, Грчка, Мађарска, Израел, Италија, Летонија, Холандија, Норвешка, Пољска, Португалија, Русија, Словенија, Швајцарска, Словачка, Турска, Украјина и Србија.

Част домаћина ове године брани шест тимова, и то Синиша Антонић/Марко Галешев, Стефан Баста/Миљан Киковић, Срђан Медан/Дамјан Пушоњић, Ненад Симеуновић/Немања Комар, Саша Сурла/Рашко Јовановић и Ненад Татић/Борислав Петровић.

За најмлађе посетиоце турнира, узраста до 14 година, поново је организована „Вип бич мастерс школа одбојке", коју ће водити наш прослављени одбојкаш Вања Грбић. Школица кроз коју је претходне сезоне прошло више од 3.000 деце, биће организована од среде до петка (2-4. јула) у 10 и 17 часова, као и у суботу (5. јула) у 14 часова. Сви заинтересовани клинци који дођу на терене на Штранду моћи ће бесплатно да науче основе овог спорта.

Улаз на све турнире је бесплатан, а организатори обећавају врхунска спортска надметања, сјајну атмосферу на трибинама, атрактиван музички програм и поклоне за гледаоце.

Први пут турнири у одбојци на песку имају свој званични мобилни телефон сезоне, ЛГ Г2 Мини са посебно креираном Андроид апликацијом „Вип Бич Мастерс" уз коју корисници могу да науче основне потезе овог динамичног спорта и прате све вести са такмичења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару