Читај ми!

Колаковић: Били смо стрпљиви и храбри

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић рекао је да је његова екипа била храбра, али и стрпљива у мечу против Русије и да је због тога успела да упише још једну победу у Светској лиги. Одбојкашка репрезентација Србије победила је у Нишу селекцију Русије са 3:1 (21:25, 25:16, 25:18, 25:20) у другој утакмици другог викенда Групе Б Светске лиге.

Изабраници Игора Колаковића су слабије одиграли само први сет, који су изгубили са 25:21, али су потом до краја меча доминирали и ни у једном тренутку нису дозволили олимпијском и европском шампиону да се врати у меч.

"Почетак није обећавао. Руска репрезентација је показала свој квалитет у првом сету и у првом делу другог сета, тако да није изгедало да ћемо овако лако изаћи на крај са њима. Знали смо да је сваки поен важан, али нисмо контролисали њихов сервис и нисмо радили неке лаке ствари које боље радимо на тренингу, а компликоване ствари смо јако добро радили", рекао је Колаковић након меча.

Селектор је истакао задовољство што је екипа у правом тренутку успела да збије редове и одржи концентрацију неопходну за победу.

"Били смо храбри када је било потребно, били смо истрајни и врло стрпљиви и на крају морамо бити срећни - пет бодова из Ниша пред овом публиком је пуна капа", додао је Колаковић. 

Средњи блокер Марко Подрашчанин казао је да је његова екипа сасвим заслужено победила актуелног шампиона Светске лиге.

"Ушли смо у грчу у први сет, али смо од почетка другог контролисал меч и заслужено победили на крају. Значиће нам ове победе над олимпијским и европским шампионом, то није мала ствар. Биће ово подстрек за боље игре. Ова екипа може још боље и надам се да ћемо то показати на терену", рекао је Подрашчанин.

Србија је и јуче победила Русију у Нишу, а следећег викенда гостује у Бугарској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару