Можемо до успеха у Светској лиги!

Пред одбојкашима Србије је нови изазов, такмичење у новој сезони Светске лиге. Циљ је пласман на завршни турнир. Селекција се припрема и за претстојеће Светско првенство у Пољској које се игра у септембру. Играчи спремни за напоран рад, а по речима селектора биће комплетни средином маја. Први меч против Русије 30. маја у Нишу.

Одбојкашка репрезентација Србије окупила се у Београду на почетку припрема за нову сезону у Светској лиги. На прво окупљање репрезентације дошло је 13 играча, док ће се остали прикључивати припремама у зависности од обавеза у клубовима, договора са тренером Колаковићем и потреба репрезентације.

Српски одбојкашки репрезентативац Никола Ковачевић рекао је да се нада да ће селекција имати успеха у новој сезони Светске лиге.

"Можемо ове сезоне да направимо успех у Светској лиги. Репрезентација је јако добра, јесте млада, али као што знамо, поједини су добили награде својих лига за најбољег играча сезоне. Свакако смо квалитетнији и доста смо напредовали од прошле сезоне. Очекивања су највиша", рекао је Ковачевић новинарима у Београду.

Селектор Србије Игор Колаковић рекао је да ће екипа први део припрема одрадити у Београду, а да је средином месеца очекује прве припремне утакмице за сезону у Светској лиги.

"Током првог дела ћемо тренирати у Београду, а 10. и 11. маја очекује нас двомеч у Словенији. После тога, од 20. до 24. у госте нам долази селекција Ирана, с којом ћемо одиграти три меча", рекао је Колаковић. Он је изразио наду да ће репрезентација бити комплетна до средине маја.

"Па задњи рок, када играчи завршавају такмичења је 11. мај... Они имају рок још неколико дана да дођу. Надам се да ћемо до 15. маја бити комплетни", казао је Колаковић.

Први дизач репрезентације Србије Владо Петковић казао је да су амбиције репрезентације у предстојећој сезони високе.

"У овој години, као и сваке, имамо Светску лигу и Светско првенство у Пољској, два изузетно јака такмичења. У лиги нам је циљ фајнал-сикс, док је на СП пласман у полуфинале жеља", рекао је Петковић.

Он је додао да Србија до успеха може да дође напорним радом. "Потребно је да се припазимо да не буде повређених, да добро тренирамо, а уколико тако буде било, остварићемо та два циља", рекао је Петковић.

Репрезентација Србије ће се такмичити у јубиларној 25. Светској лиги у елитној Групи Б са селекцијама Русије, САД и Бугарске.

У првом мечу дочекаће 30. маја Русију у Нишу, а два дана касније ће играти у Београду. Одбојкаши ће све мечеве у Светској лиги на домаћем терену играти
петком и недељом од 20.00 часова.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару