Србији је место на Светском првенству

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић најављује успешан завршетак квалификација у Азербејџану и одлазак на Светско првенство.

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић изјавио је данас да очекује да његове изабранице успешно заврше квалификације у Азербејџану и изборе пласман на Светско првенство у Италији.

"Екипа је 100 одсто спремна за такмичење ове врсте, што је нормално, јер су девојке дошле из клубова пре неколико дана. Много тога морамо да урадимо на плану мотивације и жеље. Фаворити смо у групи и све друго осим нашег пласман на Светско првенство било би велико изненађење. Сви знамо да су изненађења честа и зато морамо да се потрудимо да се она не догоде", рекао је Терзић.

Квалификациони турнир Треће рунде Ј групе почиње сутра, а противници Србије биће Естонија, Израел и Азербејџан.

"Репрезентација Естоније је непознаница, екипа које не поседује квалитет да би  с нама играла равноправно, али упозоравам да би сваки евентуални изгубљени сет могао касније да доведе у питање наш пласман на Светско првенство", упозорио је Терзић.

Српске одбојкашице највише посла имаће против Азербејџана, оценила је Наташа Крсмановић, средњи блокер.

"Немамо много информација о Израелу и Естонији, али у тим мечевима очекујем победе. Азербејџан има добар тим, комплетне су, очекујем притисак публике и судија. Мислим да смо квалитетније и да можемо да их победимо, без обзира на све", рекла је Крсмановићева.

Пласман на СП избориће победник групе и две најбоље другопласиране репрезентације.

"Имали смо више од седам дана да се припремимо. Естонија је знатно лошија од нас, али морамо да будемо опрезне, такве екипе немају шта да изгубе и фаворитима могу да направе проблем", рекла је Бранкица Михајловић.

Утакмица између Србије и Естоније на програму је сутра од 13 сати по средњоевропском времену.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару