Читај ми!

Моћна Србија у четвртфиналу ЕП!

Убедљивом игром одбојкаши Србије победили су Данску са 3:0 у сетовима. Србија лако добила прва два сета идентичним резултатом - 25:17, док је у трећем сету славила са 25:22. Овом победом наши момци пласирали су се у четвртфинале Европског првенства у Данској и Пољској. Следећи противник је селекција Белгије, а меч можете пратити од 20 часова на Другом програму РТС-а.

Мушка одбојкашка репрезентација Србије пласирaла се у четвртфинале Европског првенства, пошто су у Орхусу победили домаћина Данску са 3:0 (25:17, 25:17, 25:22).

Најефикаснији у репрезентацији Србије био је Марко Подрашчанин са девет поена, док је Саша Старовић уписао осам, а Милош Никић и Александар Атанасијевић забележили су по седам. У селекцији Данске истакао се Марк Хартман Дитлевсен са 10 поена.

Утакмица је одиграна у дворани Енерги пред 4.120 гледалаца, а судили су Пјотр Дудек из Пољске и Петер Бајчи из Словачке.

Прваци Европе су сигурном игром салвадали Данску, у мечу у којем се питање победника није постављало ниједног тренутка. То најбоље показује податак да је само три пута на утакмици био нерешен резултат - 1:1 у другом сету и 7:7 и 8:8 у трећем.

Изабраници Игора Колаковића били су максимално концентрисани, сигурни и прецизном игром потпуно су контролисали меч.

Повела је Србија на почетку утакмице са 3:0, па 8:3, 10:4 и 16:8. Водила је и са 24:14, сет је завршила са 25:17 за вођство од 1:0, а истим резултатом добила је и други сет.

Српски одбојкаши су у наставку сусрета допустили Данцима једино да изједначе на 7:7, а затим и на 8:8. Уследила је нова серија знатно квалитетнијег састава Србије који је реализовао четврту мећ лопту за конаћних 25:22 и сигуран тријумф од 3:0.

Селектор одбојкаша Србије Игор Колаковић након меча опоменуо је играче да убедљива победа над Данском није реалност и да ће против Белгије у четвртфиналу бити много теже.

"Важно је да смо ушли у четвртфинале. Противник није био на нивоу који заслужује осмина финала ЕП, али је ту дошао заслужено победивши Белорусију у групној фази. Имали смо мало проблема у завршници трећег сета, али смо то лако превазишли. Добро из овог меча је да су сви играчи одрадили лакши тренинг", рекао је Колаковић.  

Остали резултати осмине финала: Италија - Холандија 3:1, Русија - Словачка 3:0, Пољска - Бугарска 2:3.

Парови четвртфинала су: Србија - Белгија (Архус, 20 сати, РТС 1), Финска - Италија, Француска - Русија и Немачка - Бугарска.

Овако је текао меч: 

21.19 - У истом ритму одбојкаши Србије одиграли су и трећи сет за 25:22 и укупан резултат од 3:0. Овом победом наша репрезентација пласирала се у четвртфинале на Европском првенству.

20.51 - Још један сет за Србију за предност од 2:0. Резултат другог сета био је 25:17 у корист наших момака. 

20.41 - И даље велика предност Србије уз сјајну игру - 16:9 у другом сету. 

20.32 - Иста прича и у другом сету, Србија много бољи ривал - 4:8. 

20.22 - Убедљивом игром Србија долази до предности од 1:0 у сетовима - наши момци добили су први сет са 25:17.

20.13 - Наши одбојкаши настављају са одличном игром и на други технички тајм-аут одлазе са предношћу од 16:8! 

20.09 - Добар почетак српских одбојкаша, сигуран пријем и добри сервиси доносе предност на почетку - 4:10. 

20.00 - Управо је почео меч између домаћина Данске и одбојкашке репрезентације Србије. Наши момци почињу у постави: Станковић, Подрашчанин, Росић, Никић, Атанасијевић, Ковачевић и Joвовић. Први ће сервирати Данци.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару