Читај ми!

ЕП: Словенци нас разбили и у одбојци

Невероватан старт наше селекције на Европском првенству. Бранилац трофеја Србија поражена је од Словеније са 1:3 (25:20, 23:25, 22:25, 19:25). Наредни ривал наше селекције је Холандије. Меч се игра сутра од 15.00 часова. Директан пренос је на нашем Другом програму. Европско првенство се одржава у Данској и Пољској и траје до 29. септембра.

Након кошарке Словенци нам узели скалп и у одбојци. Мушка одбојкашка репрезентација Србије, актуелни континентални шампион, је на старту Европског првенства у данском граду Хернингу изгубила од Словеније са 1:3 (25:20, 23:25, 22:25, 19:25).

Најбољи у екипи Србије били су Александар Атанасијевић са 21 поеном и Никола Ковачевић са 17 поена. У репрезентацији Словеније истакли су се Митја Гаспарини са 17 поена и Тине Урнаут са 15.

Србија је боље почела меч првог кола у Групи Ц, имала је предност од два поена, али је Словенија преокренула резултат, те је на први технички тајм-аут отишла са поеном предности. До самог финиша првог сета репрезентације су се смењивале у вођству, а одлучујући тренутак догодио се при резултату 19:19. Прво је поентирао Марко Подрашчанин, да би потом Александар Атанасијевић добрим сервисом увећао предност на два поена. Словенци су освојили наредни поен, али је то било све што су урадили до краја сета. Поенима Атанасијевића и добрим сервисима Милана Рашића, Србија је успела да освоји први сет.

После прве паузе, Словенија је заиграла много боље. Водили су до половине сета, али је Србија поенима Николе Ковачевића и Милоша Никића отишла на други технички тајм-аут са поеном предности. У завршници сета Србија је имала два поена предности, али су Словенци тада заиграли боље и серијом од три узастопна поена дошли су до 25:23 и самим тим до изједначења у сетовима.

Словенија је у истом ритму почела и трећи сет. На самом почетку словеначка репрезентација је стекла велику предност од пет поена (7:2). Стрпљивом игром, актуелни шампион Европе је смањивао ту предност, да би половином сета и преокренуо резултат. Иако је до тада Словенија
водила са 15:12, Србија је поенима Коначевића, добрим сервисима Никића и поеном из блока Срећка Лисинца повела са 16:15.

Након другог техничког тајм-аута играло се поен за поен, да би Словенци поново преузели контролу у завршници и после пет везаних поена, пре свега након добрих сервиса, добили други сет са 25:22 и потпуно преокрену резултат.

Четврти сет Србија је почела одлучно, водила је и са 10:3, пре свега поенима Атанасијевића, и када се чинило да ће лако изједначити у сетовима, Словенци су се пробудили. У неколико наврата су везали по два и више поена и полако су "топили" предност Србије, да би на половини сета и изједначили на 16:16. Репрезентативци Србије као да су се тада предали. До краја сета доминирала је екипа Словеније која је последњом, великом серијом завршила четврти сет у своју корист 25:19.

Србија у другом колу Групе Ц игра сутра против Холандије од 15.00 часова, пренос је на нашем Другом програму.

Колаковић: Словенија заслужено победила

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић рекао је да његов тим вечерас није показао праву игру и да је Словенија заслужено победила.

"Ово је била важна утакмица за нас, стартовали смо доста нервозно, добили први сет, али осетило се да ћемо морати да будемо стрпљиви до краја. Нисмо успели у томе, иако смо имали вођство од 18:16 и добру прилику за контранапад. Настали су проблеми, нарочито на пријему сервиса. Касније смо изгубили доста енергије у стизању предности Словеније", рекао је Колаковић.

Наредни меч српски одбојкаши одиграће сутра од 15 сати против Холандије.
"За нас је сваки меч квалификациони, не желимо да се у Београд вратимо раније и урадићемо све да победимо. Они су јачи противник од Словеније, играју снажну одбојку, добри су на сервису и првом нападу, ради се о играчима који долазе из најбољих европских клубова. То што Холандија тренутно нема велике резултате је период њихове одбојкашке историје, али ово је нова прилика за њих. Уздамо се у наш квалитет и покушаћемо да се представимо на бољи начин", поручио је Колаковић.

Капитен Србије Драган Станковић рекао је да је оптмиста када је пласман национаног тима у наредну рунду такмичења.
"Занли смо шта нас цека, на папиру смо фаворити за освајање првог места у групи, међутим, показало се да стара слава не мора ништа да значи, посебно не у спорту. Први сет добили смо не баш сјајном игром и нисмо успели да преузмемо иницијативу. У наредна два кола очекују нас јаче екипе од Словеније. Победом против Холандије осигурали би пролаза, а поразом би знатно закопликовали ситуацију. Ипак, оптимиса сам јер, горе од овог вечерас не може", закључио је Станковић.

Ток меча: 

19.03 - Наши одбојкаши пропустили велику предност. Словенци били упорни, стигли предност Србије, потом повели и стигли до великог тријумфа - 3:1, четврти сет 25:19. 

18.54 - Други технички тајм-аут. Србија води против Словеније 16:13.  

18.44 - Много бољи почетак наших одбојкаша у четвртом сету. На првом техничком тајм-ауту воде са 8:3. 

18.40 - Завршен је и први меч на ЕП за одбојкаше. Немачка је била убедљива против Русије 3:0 по сетовима 25:20, 25:23, 25:19. 

18.35 - Доста грешака наших играча, поремећен пријем и нешто слабији сервис резултирали су губитком трећег сета. Неочекивано, Словенија води са 2:1 у сетовима, 25:22 у трећем сету. 

18.31 - Финиш трећег сета, наши стижу до изједначења 21:21.  

18.20 - После другог техничког тајм-аута у другом сету, Србија након великог преокрета има минималну преднсот - 16:15.

18.14 - На првом техничком тајм-ауту у трећем сету Словенци вод еса 8:4.  

18.09 - Лош старт Србије у трећем сету. Колаковић покушава, и успева, да тајм-аутом прекине серију Словенаца, који су повели са 5:1, наши смањују на 5:2. 

18.02 - Словеци успевају да се добију други сет. У узбудљивој завршници имали су више концентрације и добили сет са 25:23. 

17.50 - Други технички тајм-аут. Србија је поново преокренула резултат и повела, минимална предност за наше одбојкаше 16:15. 

17.41 - Први технички тајм-аут у другом сету. Минимална предност за Словенце 8:7.  

17.31 - Наши појачали у финишу првог сета. Словенци успели да стигну до 18:18. потом Наши одбојкаши након тајм-аута Колаковића кренули жестоко и до краја сета дозволили противнику само два поена - 25:20. 

17.20 - Други технички тајм-аут. Ствари долазе на своје место сада Србија има предност од два поена 16:14. 

17.12 - Словенци су на први технички тајм-аут отишли са поеном предности, да би након тога Србија направила мини серију за вођство у првом сету за 11:9. 

17.00 - Управо је почео први меч нашег тима на Европском првенству у Данској, противник је екипа Словеније. 

У нашој групи су и селекције Холандије и Финске, са којима ће се наши одбојкаши срести у наредна два дана. Противник у суботу од 15 сати је репрезентација Холандије, а утакмица са Финцима игра се у недељу од 18 часова.

У Групи А у Одензеу играју Белорусија, Белгија, Италија и Данска, у Групи Б у Гдањску Француска, Пољска, Словачка и Турска, а у Групи Д у Гдињи Русија, Немачка, Чешка и Бугарска.

Победници тих група пласираће се директно у четвртфинале, док ће другопласиране и трећепласиране екипе играти у осмини финала.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару