Читај ми!

Српски одбојкаши гађају највише циљеве

Одбојкаши Србије спремни за Европско првенство, које се од 20. до 29. септембра одржава у Данској и Пољској. Прву утакмицу на турниру Србија ће играти у петак од 17 сати против Словеније. Дан касније, од 15 сати, противник је Холандија, а у недељу од 18 сати селекција Финске.

Одбојкашки репрезентативац Србије Драган Станковић изјавио је данас да су циљеви нашег националног тима на сваком такмичењу највиши, али да на предстојећем Европском првенству у Данској и Пољској, Србија мора да буде обазрива.

"На сваком првенству на којем учествујемо циљеви су увек највиши. Напорно смо радили на припремама, а на контролним утакмицама показали смо да смо спремни. Али, морамо да будемо обазриви, јер како смо радили ми, тако су радиле и друге екипе. Ићи ћемо корак по корак", рекао је Станковић на конференцији за новинаре у Београду.

Одбојкашка репрезентација Србије ће на Европском првенству у Данској и Пољској, од 20. до 29. септембра, играти у Групи Ц у данском Хернингу са селекцијама Финске, Холандије и Словеније.

Прву утакмицу на турниру Србија ће играти у петак, 20. септембра, од 17 сати против Словеније. Дан касније, од 15 сати, противник је Холандија, а у недељу од 18 сати селекција Финске.

"Екипе из наше групе на папиру не делују опасно, да би могле да нас изненаде. Али доста су напредовале протеклих година. Прва утакмица је важна. Надам се доброј игри и покушаћемо да освојимо прво место у групи", рекао је Станковић.

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић рекао је да је уверен да је његова екипа спремна за предстојеће такмичење.

"Протеклих месеци много смо радили, хтели смо да радимо више и боље од других. Први смо почели са припремама, а да ли смо добро радили, показаће резултати. Сигуран сам да смо технички, тактички и физички спремни. Ентузијазам и еуфорија су неопходни, сви морају да осете важност Европског првенства и сваки играч мора да пружи свој допринос", рекао је Колаковић.

"Морамо да оставимо по страни нормалну спортску сујету и нормални спортски его, и будемо концентрисани на милиметре и делиће секунде, јер мислим да ће управо ти елементи одлучити победника у групи и на турниру", додао је.

Коректор Србије Александар Атанасијевић рекао је да његова екипа мотивисано чека предстојеће такмичење.

"Европско првенство је најважније такмичење ове године, зато смо мотивисани и надам се да ћемо пружити максимум. Наши противници претходних година можда нису правили велике резултате, али су на припремама добро играли. Морамо да се што боље психички припремимо и да на самом старту против Словеније забележимо прве бодове", рекао је Атанасијевић.

У Групи А у Одензеу играју Белорусија, Белгија, Италија и Данска, у Групи Б у Гдањску Француска, Пољска, Словачка и Турска, а у Групи Д у Гдињи Русија, Немачка, Чешка и Бугарска.

Победници четири групе пласираће се директно у четвртфинале, док ће другопласиране и трећепласиране екипе играти у осмини финала.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару