Читај ми!

Србија у четвртфиналу Европског првенства

Одбојкашице Србије пласирале су се међу осам најбољих екипа на ЕП у Немачкој и Швајцарској, на коме иначе и бране титулу. Србија у четвртфинале иде као првопласирана екипа у својој групи, што јој је омогућио тријумф над Пољском - 3:1 (25:18, 25:18, 22:25, 25:21).

Женска одбојкашка репрезентације Србије пласирала се у четвртфинале шампионата Европе у Немачкој и Швајцарској, пошто је у мечу трећег кола Д групе савладала Пољску са 3:1 (25:18, 25:18, 22:25, 25:21).

Србија је релатино лако решила прва сета у своју корист, али су у трећем поново пале у игри. Пољакиње су то знале да искористе, те су решиле овај део игре у своју корист.
То је ипак било све од репрезентативки Пољске, па је Србија заслужено стигла до тријумфа. 

Србија је изборила директно место међу осам најбољих као победник групе са две победе и једним поразом, а у четвртфиналу, у среду у Цириху, играће са победником меча између Италије и Пољске, који се игра дан раније.

Наше девојке су у првој рунди изгубиле практично добијен против Бугарске са 3:2. У другом мечу су одиграле стабилније и славиле су против Чешке са 3:0. 

Изабранице Зорана Терзића на овом шампионату бране титулу, коју су освојиле пре две године у Београду.

Два најбоља сета на првенству

Селектор Зоран Терзић рекао је после меча да ће његова екипа искористити неколико дана паузе да свежа дочека наредног противника.

"Имамо пар дана паузе, искрено се надам да ће то утицати на прави начин, да свежи дочекамо четвртфинале и противника", рекао је Терзић.

"Задовољан сам како смо играли, било је ситуација и периода игре када није све функционисало на најбољи могући начин, али је пуно тога било условљено добром игром Пољске, нисмо освојили ниједан лаган поен. Прва два сета су вероватно два најбоља сета која смо одиграли од како смо дошли на првенство".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару