Читај ми!

Одбојкаши поново бољи од Кубанаца

Мушка одбојкашка репрезентација Србије остварила је и другу победу у овогодишњем циклусу Светске лиге против Кубе пошто је у Хавани савладала домаћина са 3:1 (26:24, 25:22, 18:25, 25:21). Наредног викенда репрезентација Србије гостује у Русији.

Други пут током првог викенда Светске лиге за одбојкаше избраници Игора Колаковића савладали су Кубу. Сличан сценарио као и у првом мечу, након два добијена сета дошло је до опуштања у нашој селекцији па су изгубили трећи сет. Поново су наши одбојкаши повезали редове и решили меч у своју корист добивши четврти сет.

Први сет јутрошњег меча био је, чини се, од изузетног значаја за стицање сигурности наших одбојкаша, јер су у самој завршници стигли предност противника од 20:18, да би на крају добили тај део игре на разлику.

Други сет имао је сличан сценарио. Поново је резултатска неизвесност влада до самог финиша када су српски репрезентативци још једном показали карактер и удвостручили предност.
Мали пад у игри наших одбојкаша уследио је у трећем сету који су Кубанци добили, за овај меч, прилично убедљиво - 25:18.

Био је то последњи трзај домаћина који је у 4. сету успевао да одржава равнотежу све до резултата 15:14 за Србију. Финиш је, међутим, опет припао Србији која је после 104 минута стигла до нових бодова.

Подршку српским одбојкашима на овој утакмици давала је и амбасадор наше земље на Куби Марина Перовић Петровић.

Утакмица је одиграна у дворани Сиудад Депортиво пред око десет хиљада гледалаца, а судили су Марћело Енцо Пјеробон из Аргентине и Бразилац Рожерио Еспикалски.

СРБИЈА: Н. Ковачевић (11), У. Ковачевић (3), Ивовић (9), Петковић, Станковић (6), Атанасијевић (21), Старовић, Брђовић, Подрашчанин (11), Росић, Лисинац и Петрић.

КУБА: Естрада (4), Леива, Хименес, Масијас (2), Гутијерес, Сепеда (16), Кинтана (3), Фундора (12), Алфонсо, Фијел (5), Бисет (16) и Меса (8).

Наредног викенда репрезентација Србије наставља такмичење у Светској лиги утакмицама против Русије у Калињинграду. Први меч игра се у петак, а други у суботу.

Пласман на финални турнир Светске лиге избориће по две првопласиране репрезентације из А и Б групе, победник групе Ц и Аргентина која је организатор завршнице.

Србија испунила циљ на Куби

Селектор Игор Колаковић рекао је да је екипа знала да ће овај меч бити тежи него јучерашњи, који је добијен, такође, са 3:1, али и да тим није имао планирану концентрацију.

"Противник је то нарочито искористио у трећем сету, када је у једној еуфорији показао сав раскошан таленат кубанског тима. Мислим да су могли да нас угрозе и у четвртом сету, али смо држали ниво игре, поен за поен, мислим да смо узели важне поене блоком. Још једна важна победа, са два тријумфа можемо бити задовољни", рекао је Колаковић. 

Атанасијевић је казао да је овим тријумфом испуњен циљ. "Када смо кренули на пут, рекли смо да је најважније да освојимо шест бодова. Знали смо да ће они играти много боље него у првом ечу. Ми смо се опет опустили у трећем сету, али смо успели да се вратимо. Сада треба да се концентришемо на Русе, јер ће са њима бити још теже. Имамо и тамо своје шансе и надам се да ћемо из меча у меч играти све боље, јер имамо много места за напредак", рекао је Атанасијевић.

Никола Росић је казао да у екипи влада одлична атмосфера. "Имамо за сада стварно добру атмосферу и треба да пробамо да уложимо сваки напор да је задржимо. Сваки играч који уђе са клупе да допринос утакмици, а подржавамо једни друге и кад је тешко и кад нам иде", рекао је Росић.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару