Звезда фаворит, Партизан би да изненади

После 23 године у финалу одбојкашког плеј-офа састаће се вечити ривали - Црвена Звезда и Партизан. Црвено-бели су фаворити због сјаних игара током целе сезоне, али се у Партизану надају изненађењу. Капитени оба тима најављују велику борбу и слажу се да ће победити онај ко буде стрпљивији. Прва утакмица на програму у четвртак од 20:30.

Одбојкаши Црвене звезде и Партизана сутра играју прву утакмицу финала плеј-офа шампионата Србије, а капитени два тима Михајло Митић и Иван Стељић сложили су да ће до трофеја стићи екипа која буде стрпљивија и смиренија.

''Све што смо до сада урадили пада у воду ако се не одигра добро у финалу; исто тако треба да заборавимо место на табели јер је ово тотално нова прича. Желимо да изађемо као победници, али игра се на три добијене утакмице и победиће екипа која буде имала више стрпљења и бољу главу. То је најбитније у плеј-офу, не треба срљати и сигурни смо да нам титулу нико неће дати, већ да то морамо сами да освојимо и заслужимо", рекао је капитен Звезде и српски репрезентативац Михајло Митић на конференцији за медије у просторијама Спортског друштва Црвена звезда.

Финална серија плеј-офа игра се на три победе, а црвено-бели су домаћини у прва два меча.

"Ми никада нисмо ни бежали од улоге фаворита, али знамо да је теже бранити титулу него је изнова освајати. Знате, сезона је дуга, оправдали смо улогу фаворита кроз Лигу, оправдали кроз Куп, за сада смо у плеј-офу на доброј позицији да одбранимо титулу и ја се надам да ће тако и бити", изјавио је први тренер Звезде Душко Николић.

Овогодишње финале је први окршај "вечитих" у финалу плеј-офа после 23 године.

Са друге стране, играчи Партизана не обећавају титулу, али се не предају унапред. Сматрају да што дуже финална серија буде трајала и њихове шансе ће расти. 

"Ми смо, да тако кажем, украли идеју португалског стручњака из Звездиног фудбалског клуба, тиме што смо забранили реч титула. Некако нам се више свиђа термин бараж за Лигу шампиона јер на тај начин желимо да одговоримо свима коју су нас потцењивали током сезоне. Међутим, Партизан је то на најбољи начин демантовао кроз плеј-оф", изјавио је капитен Партизана Иван Стељић.

На питање новинара због чега је ривалство Црвене звезде и Партизана много здравије у одбојци него у свим осталим спортовима, Стељић је одговорио:

"Ја бих најсрећнији био када би у ложи Шумица видео Небојшу Човића и Душка Вујошевића, па да на тај начин и они покушају да измире своје несугласице и пренесу исте овакве односе које имају одбојкашки клубови Партизан и Црвена звезда. Да само паркет и здрав ривалитет буду мерило за онога који ће освајати титуле и побеђивати. Све друго што се подвлачи и долази са стране није у реду и нема га у одбојци", поручио је Стељић.

Прва утакмица финалне серије плеј-офа између Црвене звезде и Партизана игра се сутра од 20.30 у хали Шумице.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару