Читај ми!

Сви желе Куп

Звезда, Спартак, Визура и ТЕНТ почињу борбу за Куп трофеј. У првом полуфиналу Визура и ТЕНТ, у другом Спартак из Суботице и Црвена звезда. Финале је на програму у недељу у 18.30.

Тренери и капитени учесника 47. финалног турнира Купа Србије за одбојкашице, који ће се током наредног викенда одржати у Хали спортова на Новом Београду сложили су се данас да се екипе међусобно јако добро познају и да ће нијансе одлучиватити о победнику.

У суботњим полуфиналним дуелима од 16 сати састаће се Визура и ТЕНТ, док је од 18.30 сати на програму дуел Црвене звезде и Спартака.

Тренер Визуре, домаћина овог такмичења, Слободан Радивојевић рекао је да је његова екипа имала среће на жребу, пошто ће се за полуфинале борити са Обреновчанкама.

"Чињеница је да имамо мало играчица које су наступале на оваквим утакмицама. Јесте да смо имали среће на жребу, али ово је такмичење за себе и свака нова утакмица има своју димензију. Свакако ће најважнију улогу у предстојећем мечу имати психологија. Уколико стигнемо до финала нека наш противник размишља шта све ми можемо", рекао Радивојевић на конференцији за медије у Хали спортова.

Тренер ТЕНТ-а Никола Јерковић није крио да његовом тиму одговара улога аутсајдера.

"Ми смо на папиру аутсајдери и то нам прија, јер у утакмицу улазимо растерећени. Добро смо се припремили и најбитније је да не осећамо притисак. Играли смо већ две утакмице против Визуре и обе изгубили. Надам се да ће бити трећа-срећа", поручио је Јерковић.

Тренер браниоца трофеја Црвене звезде Ратко Павличевић истакао је да његова екипа иде корак по корак и да је то прави пут до финала.

"Сигурно је да у полуфинални меч улазимо спремни. Знамо да је Куп специфично такмичење, јер се игра по једна утакмица. С обзиром на то да су се на финалу турнира нашле најбоље екипе, мечеви ће бити неизвесни, а о победнику ће одлучивати нијансе. Ми идемо корак по корак и трудићемо се да дамо максимум на полуфиналном мечу", рекао Павличевић.

Капитен Црвене звезде Ана Бјелица рекла је да је утакмица против Спартака велики изазов за њен тим.

"Прошле године смо у полуфиналу играли против Визуре, а у финалу против Спартака. Ово је велики изазов, али нама неће представљати проблем, већ смо показале шта знамо. Куп Србије је једно од најважнијих такмичења у сезони, у утакмицу ћемо ући пожртвовано и не би требало да буде проблема да уђемо у финале", истакла је Бјелица.

Тренер Спартака Дамир Петковић признао је да је Звезда најтежи могући противник.

"Да бисмо освојили Куп морамо њих да победимо. Ове сезоне одиграли смо пет-шест утакмица и све су биле неизвесне. У суботу ће одлучити хладна глава и надахнуће. Немамо шта да изгубимо, па у меч улазимо са пуно оптимизма" рекао је Петковић.

Финална утакмица Купа Србије за одбојкашице игра се у недељу од 18.30.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару