Читај ми!

Србија против Турске, Француске и Русије

Женска одбојкашка кадетска репрезентација Србије играће, као домаћин, на Европском првенству у групи са Турском, Француском, Немачком, Холандијом и Русијом, док ће ривали мушкараца бити Турска, Финска, Бугарска, Русија и Француска, одлучено је жребом у Београду.

Организатори шампионата за кадеткиње су Србија и Црна Гора, а за кадете Србија и Босна и Херцеговина.

Утакмице Групе 2, у којој је Србија, играће се у Кладову, док ће домаћин Групе један бити Бар, а тамо ће се такмичити Црна Гора, Словенија, Пољска, Италија, Грчка и Чешка.

Пласман у полуфинале оствариће прве две екипе из обе групе, а завршни мечеви шампионата играће се у Бару. Финале је 7. априла.

Када је у питању првенство за кадете, мечеви Групе 2а, у којој је Србија, играће се у Београду, док ће домаћин дуела Групе један као и завршних утакмица бити Лакташи. У Групи један играће БиХ, Италија, Пољска, Белгија, Аустрија и Словенија. Финале је 21. априла.

Жребу у београдском хотелу Метропол присуствовали су министарка омладине и спорта Алиса Марић, први човек Олимпијског комитета Србије Владе Дивац, председник Одбојкашког савеза Србије Александар Боричић, као и "златни" олимпијци из Сиднеја пре 13 година.

"Наши дечаци и девојчице већ освајају трофеје и то представља велико охрабрење. Они су наша будућност и свима ће заиграти срце када буду видели да њихове мечеве прате златни олимпијци. Нека покажу како се игра фер плеј и шта је спортски дух", рекла је Марићева.

Боричић је пожелео кадетима да крену стопама златних олимпијаца.

"Сигуран сам да ћемо уз помоћ колега из БиХ и Цене Горе моћи да организујемо два овако велика догађаја. Знамо да на овим подручијима није баш лако живети, али се надам да овим дајемо подстрек младима да крену правим путем. Захваљујем се Европској одбојкашкој конфедерацији што је баш нама поверила овај задатак. То је још један доказ колико је одбојка јака на овим просторима", казао је Боричић.

Европско првенство за кадеткиње одржаће се од 29. марта до 8. априла, а за кадете од 11. до 22. априла.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару