Читај ми!

Јавни жреб за наставак Меморијала "Играјмо за 16“

Жреб другог дела 15. Меморијалног турнира у малом фудбалу "Играјмо за 16", на којем ће учествовати екипе пријатеља, партнера, медија, дијаспоре, женске екипе и представници осам градова, одржан је у Холу зграде РТС-а у Таковској 10.

Осим 16 РТС-ових екипа чији је турнир већ у самој завршници, у другом делу турнира који ће се такође играти у Београду, учествоваће 66 екипа, што значи да ће бити одиграно чак 145 утакмица.

Извлачењу су присуствовале породице настрадалих жртава, представници такмичарских екипа и новинари. Присутнима су се обратили Мирослав Медић у име породица настрадалих радника, Светозар Станковић, у име суорганизатора такмичења Спортског савеза Београда и Веселин Грозданић, председник Организационог одбора Меморијала „Играјмо за 16".

"Наш турнир ове године осим меморијалног карактера има и јубиларни, хуманитарни и наравно такмичарски за екипе по позиву", истакао је Веселин Грозданић, редитељ и председник ОО „Играјмо за 16".

"Веома смо поносни на чињеницу да турнир расте, да се овог пута толики број екипа заинтересовао за учешће и то из чак осам градова. Сећамо се наших 16 трагично настрадалих колега у НАТО бомбардовању, али и сваког детета, човека, који је настрадао те 1999. године и то сада чини готово читава Србија, у духу спорта. Ове године планирамо да обновимо први терен на коме се одиграо турнир 2000. године, на Кошутњаку, у сарадњи са Шумарским факултетом, а веома смо срећни јер наша донација прошле године, ЦТГ апарат за болницу у Ћурпији и данас беспрекорно функционише", рекао је Грозданић.

Организатори су нагласили да ове године Турнир осим фудбала подразумева и такмичења у другим спортовима попут стоног тениса, шаха и куглања.Интересовање је велико и за ове спортове, баш као и за мали фудбал. Финале Меморијалног турнира у СЦ Вождовац на Бањици је у недељу 13. априла поподне, а и овом приликом у ревијалном делу нас чекају звезде домаћих серија које су се одазвале позиву. Према Грозданићевим речима, утакмицу ће играти глумци серије "Монтевидео, Бог те видео" и "Војна академија" које се са великим успехом емитују на РТС-у.

На жребу су тимови били подељени у 6 категорија. Категорију Пријатеља , Медија, Партнера, представника тимова из осам градова Србије, као и екипа Дијаспоре. И на крају, први пут ове године, такмичиће се и женске екипе.

У групи „Пријатељи" на жребу је било укупно 12 тимова који су били подељени у четири групе са по три екипе. Ивица Краљ, прослављени голман наше репрезентације, помогао је у овом делу жреба.

У групи А играће:
1. Курјаци са Ушћа
2. Ада Циганлија
3. Обезбеђење НС РС

У групи Б састаће се:
1. ВМА Академац
2. Управа саобраћајне полиције
3. 250. Ракетна бригада

У групи Ц играће:
1. Ватрогасна бригада
2. ПС Палилула
3. Удружење фудбалских ветерана Београда

Док ће се у групи Д надметати:
1. Ветерани Партизана
2. Комунална полиција
3. ПС Раковица

У групи „Партнери" на жребу је било осам тимова, који су подељени у две групе са по четири тима. Мирослав Медић, брат покојног Синише, асиситрао је у извлачењу парова за овај део жреба.

У групи А играће: 

1. СЦ Слодес
2. Треф
3. Наја
4. Златиборац

У групи Б састаће се тимови:
1. СЦ Врачар
2. Шумарски факултет
3. СЦ Поско арена
4. Теленор

У групи „Медији" надметаће се такође осам тимова који су, баш као и на жребу у групи партнера, били подељени у две групе са по четири екипе. Током извлачења парова ове групе, помогао је и евоцирао сећања на први турнир, колега из Радио Београда Владе Радичевић.

У групи А играју:
1. Арена спорт
2. Танјуг
3. Скупштина града Београда
4. Спорт

У групи Б играће:
1. РТВ Војводина
2. Спорт нетворк
3. Рингиер аxел спрингер
4. Спорт клуб

У групи „Медији- дијаспора", и ове године биће четири тима, који већ традиционачно учествују на нашем турниру. Извлачењу је присуствовао Недељко Мирковић, који је један од првих учесника Турнира „Играјмо за 16". Група названа „Наши странци" такмичиће се у јединственој групи:

1. РТВ Република Српска
2. РТВ Словенија
3. Србија 08
4. Равна Гора

Први пут у историоји нашег турнира, у конкуренцији ће бити победници засебних надметања у чак осам градова Србије. Искључиво победници тих засебних турнира у градовима учествоваће на 15. меморијалном турниру. Подељени су такође у две групе са по четири екипе. Прошлогодишњи победници, екипа из Бора, заједно са представницима из Зрењанина и Суботице, присуствовала је јавном жребу, а присутнима се овим поводом обратио Ненад Богдановић.

У групи А играће: 

1. Бор
2. Крагујевац
3. Суботица
4. Јагодина

У групи Б састаће се:
1. Пожаревац
2. Ужице
3. Ниш
4. Зрењанин

И коначно, први пут у исторји меморијалног турнира, женски део турнира неће бити ревијалног типа, већ ће се осам женских тимова такмичити у две групе са по четири екипе. Милош Танасковић, један од оснивача Меморијала,евоцирао је успомене на турнир и пожелео дамама срећан почетак такмичења.

У групи А играће:
1. Комунална полиција
2. Војна Академија
3. Радио 202
4. Спорт

У групи Б играће:
1. Шумарски факултет
2. Јутарњи програм
3. Студио Б
4. Радио Београд Први програм

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару