Читај ми!

XIII Меморијал „Играјмо за 16“ у недељу, 22. априла

Традиционални XIII меморијални турнир у малом фудбалу „Играјмо за 16“ који од 1999. године Радио-телевизија Србије одржава у знак сећања на трагично настрадале колеге у бомбардовању зграде РТС-а, ове године одржаће се у недељу, 22. априла у Спортском центру Вождовац на Бањици, одлучио је Организациони одбор Меморијала на првом састанку одржаном у просторијама РТС-а. 

Припреме за овогодишњи турнир у малом фудбалу РТС-а „Играјмо за 16" и званично су почеле. На првом састанку Организационог одбора дата је једногласна подршка новом председнику Организационог одбора Веселину Грозданићу, одређен је датум одржавања финала турнира – 22. април и прецизирани су организациони детаљи за дане уочи финала током којих се одржавају бројне полуфиналне утакмице, сусрети екипа из дијаспоре и ревијалне утакмице. Квалификације за екипе РТС-а почињу већ првог викенда у фебруару, одмах после званичног жреба, који ће, по традицији, бити одржан у сали Управног одбора Јавног медијског сервиса Србије, у среду 1. фебруара.

"Наш турнир, којим се сваког априла већ годинама сећамо наших погинулих колега, из године у годину је све масовнији и све квалитетнији", истакао је Звонимир Јочић, директор ПЈ Заједнички послови РТС-а и председник Организационог одбора „Играјмо за 16" до ове године.

"Сви ми смо веома поносни на чињеницу да имамо велику подршку не само структура у самој кући већ и у широкој јавности која подржава управо овај начин обележавања једног трагичног и болног историјског тренутка. Уверен сам да ће Меморијал наставити да се развија и окупља све већи број људи који ће спортском игром неговати сећање на погинуле раднике РТС-а. Хвала вам на поверењу и желим свим члановима Одбора пуно успеха у свим будућим активностима поводом такмичења", рекао је Јочић. 

Пружањем руке и речима подршке Јочић је препустио место првог човека Организационог одбора Меморијала Веселину Грозданићу, главном редитељу РТС-а и дугогодишњем члану Одбора.

"Две су ствари на које смо сви веома поносни и на којима ћу посебно инсистирати у наредном периоду. То су континуитет одржавања и ниво који треба да одржимо да бисмо унапредили Меморијал. Турнир има и меморијални, такмичарски, али и друштвено одговоран карактер. У свом прошлогодишњем издању досегао је готово потпуну афирмацију свега онога што желимо да постигнемо, али увек постоји простор и за нешто више. Управо о томе ћемо у наредним данима посебно радити и верујем да ћемо заједно са нашим пријатељима и партнерима обрадовати многе поклонике спорта као друштвено одговорног начина да се обележи важан датум у историји наше куће и наше земље" напоменуо је Веселин Грозданић у свом првом обраћању Организационом одбору.

Организациони одбор „Играјмо за 16" 2012, одлуком генералног директора чине: председник Веселин Грозданић, Милан Суботић који обавља функцију спортског директора турнира, Драгомир Ћаласан, Милорад Мићић, Душица Тасић, Ана-Марија Симоновић, Славко Женар, Горан Степић, Ратко Еадовић и Мирослав Медић.

Првом састанку Организационог одбора присуствовао је и Зоран Станковић, у име Спортског савеза Београда, техничког организатора турнира.

Министарство омладине и спорта и ове године је покровитељ турнира „Играјмо за 16" . Прошле године, подсетимо, најуспешнија екипа је била ВМА Академац која је тријумфовала у конкуренцији од рекордних 35 екипа које су селектоване у четири категорије учешћа: по позиву, из медија, из дијаспоре и из РТС-а.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 05. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару