Једноставно није хтело

Једноставно неће, није хтело данас, није хтело у петак са Марејом, то је нешто на шта ја нажалост не могу да утичем, рекао је Новак после разочаравајућег пораза у борби за бронзану медаљу.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић после разочаравајућег пораза од Аргентинца Хуана Мартина Дел Потра у борби за бронзану медаљу на Олимпијским играма у Лондону рекао је да је веома разочаран, али да није изгубио веру у себе.

"Једноставно неће, није хтело данас, није хтело у петак са Марејом, то је нешто на шта ја нажалост не могу да утичем. Постоје тренуци када се ломе резултат, један поен, један ударац одлучује победника, он је одиграо храбро данас, ја му на томе честитам и заслужено је победио", рекао је Ђоковић новинарима у Лондону. Он је додао да је меч са Дел Петром био реприза полуфиналног дуела са Марејом, када је такође пропустио много брејк прилика.

"Све је било слично, покушавао сам у тим тренуцима да изађем на волеј, будем агресиван, да не чекам његову грешку, па онда онај пасинг шот качи линију два центиметра линију. Шта да се ради, то је споорт, идемо даље", истакао је он.

Ђоковић је нагласио да без обзира на то што ове године није испунио план и даље верује у себе.

"Прошле године сам играо феноменално, изгубио један меч за шест месеци, ове године сам опет играо доста добро, али су и очекивања била већа. Боже мој, спорт је чудо, није битно колико пута паднеш, него колико пута устанеш. Искрено се надам да ћу извући поуку, да ћи бити јачи, верујем у себе да могу дуго да трајем и играм на овом нивоу", поручио је он.

Српски тенисер је рекао да осећа велики жал што није успео Србији да подари олимпијску медаљу.

"Свакако да је ово један од најболнијих пораза у мојој каријери. Олимпијске игре су специфично и ретко такмчење, сваке четири године, пропустио сам јединствену прилику да после Пекинга освојим још једну медаљу за Србију. Нисам успео, али идемо даље, чекаћу Рио", закључио је Ђоковић, који и даље планира да учествује на турниру у Торонту.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару