Последњи хитац однео медаљу

Репрезентативац Србије у стрељаштву Андрија Златић рекао је да му је много жао што није освојио медаљу у гађању малокалибарским пиштољем и додао да је у финалу имао много успона и падова.

"Стварно ми је жао што нисам дошао до медаље, јер би то био историјски успех. Било је стварно тешко уопште доћи до медаље, ако узмете у обзир да су стварно највеће силе у стрељаштву рачунале на ове медаље. За финале су осцилације уобичајена ствар, можда је било мало треме која понекад може и да помогне", казао је Златић новинарима у Лондону.

Српски стрелац је до самог краја финала имао шансу за бронзу, али је у последњој серији забележио резултат од 7,6 кругова.

"Стварно сам га опалио на брзину и пропустио прилику да дођем до медаље", навео је он.

Златић је прошле недеље већ освојио једну бронзу у Лондону, у гађању ваздушним пиштољем.

"Прихватио бих само једну медаљу, у сваком случају могу да кажем да сам презадовољан", поручио је српски стрелац.

Он је подсетио да су стрелци у Лондону већ дошли до три финала и освојили једине две медаље за Србију до сада.

"Остварили смо велики успех за овакав тип такмичења, који се дешава једном у четири године", закључио је Златић.

Селектор репрезентације Србије Горан Максимовић рекао је да је Златић до сада увек добро пуцао у финалима на великим такмичењима, али и да је све остварено до сада велики успех на Играма у Лондону.

"Жао ми је стварно што се није домогао и друге медаље. Андрија је јак у финалу и увек до сада на великим такмичењима је то добро изводио и гурао до краја као што је урадио ваздушним пиштољем. Овде, овај пиштољ је мало незгоднији има и седмица и осмица колико хоћете. Ипак, последња седмица га је гурнула на шесто место. Не можемо да будемо незадовољни", истакао је Максимовић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару