Читај ми!

Ђоковић није одбранио бронзу

Новак Ђоковић није упео да одбрани бронзу на Олимпијским играма. У мечу за треће место српски тенисер је изгубио од Аргентинца Дел Потра са 2:0, по сетовима 7:5, 6:4.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изгубио је од Аргентинца Хуана Мартина дел Потра са 7:5, 6:4 у мечу за бронзану медаљу на Олимпијским играма у Лондону. Ђоковић тако није успео да одбрани одличје освојено пре четири године на Играма у Пекингу. Српском тенисеру ово је био други пораз у шестом међусобном окршају са Аргентинцем.

Дел Потро је овим тријумфом донео "гаучосима" прву медаљу на Играма у Лондону, на којима је дебитовао.

Од првог тренутка меча на терену број један на Вимблдону било је евидентно да двојицу тенисера данас деле само нијансе.  Испоставило се, међутим, да је Дел Потро брже од Ђоковића успео да се опорави од пораза у полуфиналу олимпијског турнира и смогне снаге за "утешни" дуел.

Одлагање почетка и каснији прекид меча због кише очигледно нису превише сметали ни једном ни другом тенисеру.

Поприлично сигурна била су обојица на свој сервис све до завршнице првог сета. Тада је више мирноће и концентрације имао Дел Потро, који је решио тај део меча у своју корист.

Аргентински тенисер је врло рано у другом сету стигао до брејка, што му је дало додатну снагу и мотив да у наставку диктира ритам. Српски тенисер је средином сета имао шансу за брејк, али је није искористио, а Дел Потро је наставио до победе.

"Не знам да ли је мој противник имао више среће, али морам да му честитам јер је заслужено победио. Да је нешто могло да се окрене на моју страну, могло је. Ипак, шта је, ту је. У овом тренутку не могу ни да размишљам о турнирима који ми предстоје", рекао је Ђоковић одмах после меча.

Ђоковић неће имати много времена за одмор, пошто га следеће недеље чека Роџерс куп у Торонту.

Број коментара 70

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару