Читај ми!

Прва победа рукометаша

Рукометна репрезентација Србије победила је селекцију Јужне Кореје са 28:22 (12:10) у утакмици четвртог кола Б групе олимпијског турнира и сачувала шансе за пласман у четвртфинале. Наредни ривал је селекција Мађарске, понедељак 10.30 РТС 1.

Изабраницима Веселина Вуковића то је била прва победа на турниру, након пораза од Шпаније, Хрватске и Данске. Екипа Јужне Кореје доживела је четврти пораз.

Да би обезбедила пласман у четвртфинале олимпијског турнира, Србија ће морати у последњем колу да савлада Мађарску, а тај меч игра се у понедељак.

Српски рукометаши данас су пружили солидну партију у утакмици у којој су, у случају пораза, могли да се опросте од пласмана међу осам најбољих.

Србија је водила практично током целог меча, иако су противнички рукометаши задавали прилично проблема агресивном и чврстом одбраном.

Као и у многим утакмицама до сада, сви добри потези српског тима кретали су од фантастичних одбрана голмана Дарка Станића.

Средином другог полувремана Јужна Кореја се приближила на два гола заостатка (20:18), али су Жарко Шешум и Марко Вујин прецизним и атрактивним ударцима са дистанце сачували вођство.

Најефикаснији у репрезентацији Срије били су Иван Никчевић и Алем Тоскић са по пет погодака.

Чутура: Можемо да се носимо и са најбољима

"Видело се да можемо да се носимо и с најбољима, против Данске нисмо имали среће, недостајао нам је који минут да их стигнемо. Тако смо зацртали - од Кореје нам почиње турнир, на реду је Мађарска, па надамо се четвртфиналу у коме - ко год да буде противник - имамо шансу, јер у једном мечу можемо свакога да победимо", рекао је после утакмице Чутура.

Он је додао да европски вицепрвак полако долази себи и да је против Кореје личио на прави тим. "Ово је турнир. Није тенис, не испадамо у првом колу. Били смо свесни да после сусрета с три најбоље репрезентације на свету можемо да имамо сва три пораза. Тако је и било, у тим мечавима имали смо велике падове. Сигуран сам да би Кореја прошла још горе да нам није суђено толико искључења. То их је донекле враћало у живот", рекао је Чутура.

Пивотмен Алем Тоскић поновио је да је за српски тим турнир почео данашњом утакмицом. "Остварили смо оно што смо желели у утакмици која нам је до сада била најзначајнија. Ако добијемо Мађаре, чему се сви надамо, очекује нас четвртфинале. За сада је све добро. Морамо сви да дамо гас 'до даске' и да изгурамо до краја", рекао је Тоскић.

У последњем колу Б групе Србија у понедељак игра против селекције Мађарске.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару