Морамо бити задовољни

Резиме учинка веслачког тима Србије на Олимпијским играма у Лондону дао је селектор Небојша Илић. Илић сматра да је веслачка репрезентација прошла успешну смену генерација, и поред изостанка медаља. Сам пласман на олимпијске игре јесте велики успех за сваки наш спорт, па и за веслање. Ми на највећим светским смотрама имамо континуитет што, само по себи, значи да смо увек међу 10 најбољих на свету, рекао је Илић.

Селектор веслачке репрезентације Србије Небојша Илић рекао је данас да је на Олимпијским играма у Лондону дошло до успешне смене генерације, иако није освојена ниједна медаља.

"Сам пласман на олимпијске игре јесте велики успех за сваки наш спорт, па и за веслање. Ми на највећим светским смотрама имамо континуитет што, само по себи, значи да смо увек међу 10 најбољих на свету. Пред Лондон смо значајно подмладили репрезентацију, наравно ако се изузме ветеран Стојић, који је својим искуством и одличним односом значајно допринео да ова талентована генерација спрског веслања много брже сазри и покаже се у одличном светлу", изјавио је Илић.

Он је навео да је српским веслачима на Играма у Лондону недостајала и срећа.

"Игре у Лондону су показале да је полако, али сигурно стасала одлична генерација српског веслања на коју можемо да се ослонимо у наредна два олимпијска циклуса. Наравно, Беђику, Ђерићу, Васићу, Вуковићу, Марјановићу и Јагару би требало додати чланове четверца који су две године заредом били светски прваци у конкуренцији млађих сениора", истакао је Илић.

Српски четверац је данас у Б финалу заузео четврто, односно, у укупном пласману 10. место.

"Можемо да будемо задовољни наступом четвераца, како у Б финалу тако и на целим Олимпијским играма. Осим Јагара, који је наступио у Пекингу у двојцу без кормилара и који је такође млад када је веслање у питању, остали чланови тешког четверца имају 20 и 21 годину и први пут су на највећој светској смотри спорта. Упркос томе одлично су се држали током целог такмичења", додао је Илић

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару