Читај ми!

Медаља није императив

Потпредседник КСС-а био би задовољан пласманом међу шест најбољих репрезентација на континенту. Дејан Бодирога верује да је екипа спремна, али да не може да обећа медаљу због изразито јаке конкуренције.

Прослављени српски репрезентативац и актуелни потпредседник Кошаркашког савеза Србије (КСС) Дејан Бодирога, уочи старта Европског шампионата у Литванији, изјавио је да наш тим нема императив освајања медаље и да би био задовољан пласманом међу шест најбољих које обезбеђује квалификације за Олимпијске игре у Лондону.

"Циљ је пласман у четвртфинале, јер тада почињу најважније утакмице. Мислим да би улазак међу првих шест тимова и место које води у квалификације за Олимпијске игре у Лондону био успех за овај тим", рекао је Бодирога у изјави Танјугу.

Он је додао да ће конкуренција у Литванији, где ће по први пут наступити 24 тима, бити жестока и да је незахвално прогнозирати пласман репрезентације Србије.

"Биће ово изузетно тешко првенство. Већина тимова долази са играчима из NBA лиге, значи у најјачим могућим саставима. Предолимпијска је година и сви би желели да се квалификују за Лондон. То сигурно отежава ствари у односу на рецимо Европско првенство у Пољској пре две године или Светско првенство у Турској".

Бодирога је подсетио да ни његова трофејна генерација, уочи пута на неко велико такмичење, никада није обећавала злато, већ неку од медаља.

"Овај тим је у Пољској успео да освоји сребрну медаљу, иако је то мало ко очекивао. Уследило је затим четврто место на Светском првенству у Турској и сада сви размишљају да је на реду степеник више и прво место. Ово је млад тим, сигурно поседује квалитет, али ту су и друге врло јаке репрезентације и ситуација је сада мало другачија".

Члан националног тима Југославије, која је успела да освоји пет златних медаља - три са Европских шампионата (1995, 1997, 2001), две са светских (1998, 2002.) и по једну сребрну (Олимпијске игре 1996) и бронзану (ЕП у Француској 1999), ипак је оптимиста пред почетак шампионата.

"Мислим да су се момци добро спремали, имају жељу да дају максим и да одиграју најбоље што могу. Оптимисти смо, без обзира на то што имамо проблема са повредама појединих играча", закључио је Бодирога.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару