Читај ми!

Ахтунг, бејби!

Репрезентација Србије савладала Немачку (75:64) и обезбедила пласман у други део такмичења. Одлична игра "орлова" током целог меча, Новицки недовољан за "панцере". Душко Савановић најефикаснији са 18 поена, Милош Теодосић на корак од трипл-дабл учинка. Наредни меч са Французима, понедељак од 20 часова.

Савладан је још један ривал у Литванији, најјачи до сада. Србија је, одличном игром, савладала репрезентацију Немачке (75:64) и показала да није без разлога "фаворит из сенке". Пласман у наредну рунду такмичења је обезбеђен, остаје меч последњег кола против Француза.

 

Србија је одлично започела утакмицу мини-серијом 9:0. Мачван је одиграо одличну одбрану над Дирком Новиским, док су у нападу расположени били Крстић и Теодосић. Ипак, после тајм-аута Бауермана, Немци се враћају у живот, али "орлови" задржавају минималну предност (11:7).

Репрезентација Србије креће у нову серију, захваљујући тројкама Кешеља. Напад Немачке не функционише, али се на прву паузу одлази са предношћу "орлова" од 17:10.

Тамо где је стао Марко Кешељ, наставио је Душко Савановић у другој четвртини. Нови играч турског Ефеса везује две тројке и Србија одлази на више од десет поена предности (25:14).

Повратком Новицког у игру, ситуација се мења. Немци делују све сигурније у нападу, док њихова зонска одбрана прави велике проблеме нападу "орлова". На два минута до полувремена, резултат је 33:26.

Србија одлично наставља и у другом полувремену. Савановић наставља са тројкама, Теодосић са невероватним асистенцијама, Крстић са реализацијом, па "орлови" на средини треће четвртине стижу до 51:35.

У другом делу трећег периода није било много кошева, пре свега, захваљујући добрим одбранама оба тима. Србија успева да задржи високу предност, па у последњу деоницу улази са великом предношћу од 57:41.

Мало су се опустили изабраници Душана Ивковића у последњој четвртини, па Немци успевају опасно да се приближе. Предвођени феноменалним Дирком Новицким, који у последњој деоници није умео да промаши, "панцери" стижу до 62:54, пет минута пре краја меча.

Новицки наставља са серијом, помаже и Хаман са линије три поена, али тројком Савановића, два минута пре краја меча, Србија стиже до 69:61. Већ у следећем нападу, Новицки напокон промашује, а онда прави и неспортску личну грешку и победа Србије је на помолу.

Немци нису имали снаге до краја меча да угрозе вођство наше репрезентације, па је Србија забележила и четврту победу на шампионату у Литванији (75:64) и обезбедила пласман у наредну рунду такмичења.

Србија: Теодосић 12 (9с, 9а), Тепић 8 (6с), Рашић 5, Паунић, Бјелица, Марковић 2, Савановић 18, Кешељ 6, Крстић 15, Перовић 4, Марјановић, Мачван 5 (9с).

Немачка: Бенцинг 5, Хербер 3, Хаман 10, Шулце, Шафарцик 11, Олбрехт, Шветелм, Плајс, Каман 10 (11с), Стајгер, Новицки 25 (6с), Јагла.

Наредни меч репрезентација Србије игра у понедељак против Француске. Меч почиње у 20 часова, а директан пренос на Првом програму РТС-а.

Број коментара 94

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 11. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару