Читај ми!

Рођенданска журка и "рат": Атлетико и Бајерн за финале

Велика журка, али и фудбалски "рат" спрема се у Мадриду, где Атлетико у првом мечу полуфинала Лиге шампиона дочекује Бајерн из Минхена. Атлетико слави 113. рођендан, а нема дилеме да би најлепши поклон била победа против Бавараца и "одшкринута врата" трећег финала елитног такмичења у историји клуба. Шта ће се и како догађати на "Висенте Калдерону" видећемо од 20.40 у директном преносу на Првом програму РТС-а.

Навијачи широм планете су нестрпљиви јер "ратници" Дијега Симеонеа на једној и префињен стил Пепа Гвардиоле и снажни немачки менталитет гарантују спектакл.

Сваком навијачу Атлетика и даље је у подсвести жеља за реваншом због болног пораза од Бајерна у финалу Купа европских шампиона 1974. године, када је минут делио Мадриђане од титуле.

Луис Арагонес је погодио у 114. минуту, али је Ханс Шварценберк донео Бајерну нови меч на бриселском Хејселу, који је касније добио са 4:0.

Историја се поновила 40 година касније Рамосовим голом у 93. минуту, а потом и Реаловим тријумфом после продужетака од 4:1 у финалу Лиге шампиона, али ако је неко спреман да све надокнади, онда је то садашња генерација "Чолових" ратника.

Упорност и истрајност одлике су Симеонеовог тима, што показују утакмице против ПСВ-а из Ајндховена и Барселоне у нокаут фази Лиге шампиона, када је издржао пенале, црвене картоне и бројне нападе како би се нашао међу четири најбоља у Европи.

Атлетико одлично игра и у Примери, дели прво место са Барселоном, али свеж дочекује дуел са Баварцима јер је минулог викенда одморио неколико првотимаца у минималној победи над Малагом.

Бајерн тих "проблема" нема јер је практично осигурао нову титулу првака Немачке, пошто има седам бодова више од Борусије из Дортмунда и скоро сав фокус му је на Лиги шампиона, посебно Гвардиоли, како би се опростио од клуба на прави начин и са највреднијим клупским пехаром.

Баварски гигант трећи годину заредом састаје се са Шпанцима у полуфиналу Лиге шампиона, Реал и Барселона су управо преко њега дошли до "ушатог трофеја", може ли и Атлетико тим путем?

Први меч два тима игра се на мадридском "Висенте Калдерону" и можете га пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару